WazirX raporu: Kripto vergisi, yatırımcıların ticaret yapmasına izin vermiyor!

WazirX raporu: Kripto vergisi, yatırımcıların ticaret yapmasına izin vermiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya genelinde ülkeler, kripto varlıklarla ilgili vergi düzenlemesini sürekli konuşuyor. Uygulamaya başlayan ya da sonrasında iptal edeb pek çok ülke var. Vergilendirme dediğimizde aklımıza ilk olarak Türkiye gelse de bu konuda Hindistan bizden daha çok aceleci davrandı.

Asya ülkesi yatırımcılar için ciddi bir vergilendirme getirdi. Bu da ticaret hacimlerinin düşmesine neden oldu. WazirX’in yayınladığı rapora göre kripto vergisi ülkenin vatandaşlarını bir hayli fazla etkilemiş gibi duruyor. 

Ellerinde art arda gelen iki vergiyle, Hintli yatırımcıların çoğu, acımasız bir ayı piyasasının ortasında kış uykusuna yattı. Kripto karşıtı düzenlemelerin gelişen bir ekonomiye neler yapabileceğinin etkileri Hindistan’da görülüyor. 

Kripto vergisi yatırımcıyı bağladı

Tüm Hint kripto borsalarındaki işlem hacimlerindeki büyük düşüşü destekleyen WazirX’ten bir rapor geldi. Hindistan hükümetinin ikinci kripto yasasını onaylamasıyla beraber işler iyice karıştı.

Hindistan kripto borsalarındaki işlem hacimleri, ülke yatırımcılara gerçekleşmemiş kazançlar üzerinden %30 vergi uygulayacak bir yasa çıkardığından bu yana nihai olarak %90-95 oranında bir düşüş gördü.

Tanınmış Hint kripto borsaları WazirX ve Zebpay, yatırımcı duyarlılığını daha iyi anlamak için bölgeden yaklaşık 9.500 aktif trader ile anket yaptı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, anket, trader’ların %83’ünün kripto vergisi ile ilgili kesintiler nedeniyle ticaret sıklıklarını azaltmak zorunda kaldığını söyledi.

Yatırımcılar vergiden kaçmak için varlıklarını mı satıyor?

Hindistan’daki yatırımcıların vergilendirme kanunla imzalanmadan önce varlıklarını sattığı söyleniyor. Çoğunluğu Y kuşağından oluşan yatırımcıların %27’den fazlası 1 Nisan’dan önce portföylerinin %50’sini satarken, %57’si %10’un altında sattı. Bu bağlamda, WazirX Başkan Yardımcısı Rajagopal Menon şunları söyledi:

“Anket sonuçları, ülkedeki kripto yatırımcılarının ekonomik refahla sonuçlanacak büyümesine yardımcı olmak için belirli koşullarda reform yapma ihtiyacını şart koşuyor. Katılımı teşvik etmek ve ticaret hacimlerini canlandırmak için vergi rejiminin dengelenmesi gerekiyor.”

ZebPay CEO’su Avinash Shekhar ise,

“Hindistan’ın kripto vergi politikası ileriye doğru bir adım olsa da, belirli yönleri yeniden gözden geçirilmeli. Tüm endüstri paydaşları için daha destekleyici bir düzenleyici ortam oluşturmaya yardımcı olacak. Sonuçta genel ekonomik ilerlemeye katkıda bulunacaktır.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin