washington

Washington yeni kripto madencilerine kapılarını kapatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto madencileri, elektrik faturasının ve diğer vergiyle ilgili maliyetlerin çok daha düşük olması nedeniyle, Kolombiya’daki şehirlere çekilmeye başlıyor. Ve bu da kârlarının artışı anlamına geliyor. Ancak, hiç kimse Washington ’da bulunan Ephrata şehrinin, şehirde bulunan yeni kripto madencilerinin faaliyete geçmesini yasaklayacağını kimse beklemiyordu. Bu, yer değiştirme sürecinde ya da daha önce gelmiş olan ve sıcak bir karşılamadan oldukça umutlanan madencilerin hepsine yönelik bir şok oldu.

Washington Ephrata şehrindeki madencilik yasağı neredeyse tüm üyelerin oylarıyla kabul edildi

Mevcut kripto madencileri, belediye meclisinin kendileri için herhangi bir yaptırım uygulanmayacağını duyurduğu için endişelenecek bir şeyleri yoktu. Şu anda muhtemelen şehrin dışına taşınacaklar. İlgili karar belediye meclisi tarafından uzun zaman önce konsey oyu ile alındı.

Karar neredeyse tüm konseyin oyu ile kabul edildi. Kararı reddeden sadece tek bir konsey üyesi vardı. Oylamada tek red oyunu veren Matt Moore, tüm oylama sürecine niçin karşı olduğu hakkında açıklama yaparken, finansal ilişkilerde bir fırsatın kaçırılmasının, şehrin karşılayabileceği hiçbir şey olmadığını düşündüğünü aktardı.

Bir başka meclis üyesi olan Kathleen Allstot da yasağın kalıcı olacağına inanmadığını dile getirdi. Allstot’a göre yasak, madenciler faaliyetlerine bir yıl kadar ara verilmesini sağlıyor. Bu süre zarfında ise bu tür faaliyetlerin düzene gireceğini ve yasaklar kalktığında şirketler için bir takım yönetmelik ve kurallara sahip olunacağını düşünüyor. Matt Moore ve kripto madenciliği konusunda istekli şirketler ise yasaklar kalkana kadar kripto para madenciliğinin hala kârlı olacağını ümit ediyorlar.

Kripto madenciliğini modası geçiyor mu?

Diğer yandan bu tür düzenlemeler ve yasaklar, kripto madenciliğinin uzun zamandır yaşanan büyük düşüşüne katkıda bulunuyor. Çin’de bulunan Binance gibi büyük kripto şirketleri madencilik teknolojisini satmak için uğraşıyor olsa da, ana faaliyet konusu kripto madenciliği olan Bitmain gibi şirketler hala ABD merkezli madencilik çiftliklerine yatırım yapıyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin