bitcoin

Warren Buffett’in çok sevdiği dolar-maliyet ortalaması Bitcoin için işe yarıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Warren Buffett, büyük borsa endekslerinde dolar-maliyet ortalamasını seviyor ancak veriler aynı stratejinin Bitcoin alıcıları için de çok işe yaradığını gösteriyor.

Warren Buffett’ın genç yatırımcılara bir mesajı var: Büyük borsa endeksleri için dolar-maliyet ortalaması. Ancak veriler, aynı stratejinin son on yılda Bitcoin (BTC) için de oldukça iyi işlediğini gösteriyor.

Dolar-maliyet ortalaması veya DCA terimi, bir yatırımcının yatırılacak toplam tutarı belirli bir varlığın periyodik alımlarına böldüğü bir stratejiyi ifade eder. Bu yatırım stratejisinin arkasındaki teori, bir varlık yukarı veya aşağı gittiğinde, yatırımcıların fiyat volatilitesinin olumsuz etkisini azaltmanın her ikisinden de yararlanabilmeleridir.

Buffett uzun zamandır borsa endekslerinde dolar-maliyet ortalamasına ilişkin iyimserliğini dile getirdi. Spesifik olarak, “Omaha Kahini” S&P 500 endeks fonlarını ve endekse giren dolar-maliyet ortalamasını seviyor.

Ancak veriler, aynı stratejinin son birkaç yılda Bitcoin için etkili olduğunu kanıtladı. Son beş yıl boyunca Bitcoin yılda % 100 kazanç elde etti. Dahası, Bitcoin adreslerinin %98’i şu anda kârlı durumda.

Dolar maliyet ortalaması Bitcoin için işe yarıyor

Örnek olarak, eğer bir yatırımcı Ocak 2014’ten bu yana Bitcoin’e ortalama 100 dolar koysa ve toplamda 35.700 dolar yatırsa, yatırdığı rakam %1.648 artışla yaklaşık 624.000 dolar olacaktı.

Ayrıca 6 Ağustos’ta Binance’de Bitcoin’in fiyatı 11.744 dolardı. O zamanlar CoinMetrics’teki araştırmacılar, bir yatırımcının dolar-maliyetinin 20.000 $’lık en yüksek seviyesinden bu yana BTC’ye ortalama gelmesi durumunda,%61.7’lik bir kazanç getireceğini söyledi.

O zamandan beri, Bitcoin’in fiyatı üç ayda %17,9 artarak 11.744 dolardan 13.840 dolara yükseldi. 20.000 $’lık zirveden bu yana dolar maliyetinin ortalama BTC’ye dönüştüğü bir yatırımcının ortalama getirisi şimdi önemli ölçüde daha yüksek.

Bitcoin’e uzun süre yatırım yapmanın fiyat volatilitesinden bağımsız olarak işe yaramasının birkaç nedeni var. Bunlardan biri, Bitcoin’in altına kıyasla çok küçük olan yeni bir değer deposu olmasını içeriyor.

2020 yılı boyunca Bitcoin, kurumsal talepte önemli bir artış gördü. BTC, aynı anda üstel büyüme getirebilecek bir hedge ve potansiyel bir yatırım olduğu için kurumların ilgisini çekiyor.

Dolar-maliyet ortalaması Bitcoin için işe yaradı çünkü BTC’nin aşırı düzeltici aşamaları olabilir. Ancak boğa koşusu sırasında, altyapı ve temeller önemli ölçüde geliştiğinde ve kurumsal bir çılgınlık ortaya çıktığında, değeri hızla artabilir.

Örneğin, Mart 2020’de Bitcoin fiyatı, büyük borsalarda aniden 3.600 dolara kadar düştü. 1 Kasım itibariyle, BTC’nin fiyatı o zamandan beri üç kattan fazla artarak 13.800 doların üzerinde yer alıyor

Çoğu BTC adresi zaten kârlı

Glassnode’daki analistler, tüm Bitcoin adreslerinin %98’inin kârlı olduğu sonucuna ulaşıyor. Bu istatistiği, BTC’nin bir adrese ilk ne zaman girdiğini analiz ederek ve BTC’nin satın alındığı fiyatı değerlendirerek buluyorlar.

Üstel büyüme potansiyeli olan bir varlıkla, yüksek riskli stratejilerin yönetilmesi zor hale gelebilir. Bu nedenle, dolar-maliyet ortalaması, tipik olarak BTC’ye yaklaşmanın pratik ve verimli bir yoludur.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin