Bitcoin için ne anlama geliyor?
Warren Buffet altın fiyatları arttığı için mi daha da artacağı için mi altın madeni alıyor?

Warren Buffet altın fiyatları arttığı için mi daha da artacağı için mi altın madeni alıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’li ünlü yatırımcı ve milyarder Warren Buffett’in Berkshire Hathaway Yatırım Şirketi, banka hisselerini satıyor. Buffet bankacılık sektöründen çıkıyor ve altın işine giriyor.

Buffett, Goldman Sachs’teki tüm hisselerini sattı. Buffett ayrıca Delta ve Southwest havayolu şirketlerindeki hisselerini de elden çıkardı. Buffet, bu sektörlerden çıkarken yatırımını altına yönlendirdi. Buffett, Kanada merkezli altın madeni şirketi Barrick Gold’in hisselerini satın aldı.

Altın fiyatları arttığı için mi daha da artacağı için mi altın madeni alıyor?

Kurt yatırımcının bu hamlesi ister istemez akıllara altın fiyatlarındaki artış devam mı edecek sorusunu getiriyor.

Ünlü milyardere göre altın fiyatları artmaya devam edecek! Ya Bitcoin?

Bitcoin taraftarı Max Keiser, Buffett’in yatırımını yanlış bir karar olarak değerlendirdi. Keiser, Buffett’e altın alacağına Bitcoin satın al tavsiyesinde bulunuyor.

Mart 2020’den beri altın fiyatları ile Bitcoin fiyatları arasındaki korelasyonun arttığına şahit oluyoruz. Aşağıdaki grafikte Bitcoin ve altın fiyatlarındaki değişimi birlikte görüyoruz.

Yukarıdaki ilişkiden hareketle altının değer kazanmasına neden olan faktörlerin Bitcoin’in de değer kazanmasına neden olacağı şeklinde yorumlanıyor.

Keiser, iddialı bir öngörüde bulunarak Buffett’in altın sektörüne girmesinin Bitcoin’in de işine geleceğini ve Bitcoin fiyatlarının 50 bin doları görebileceğini ileri sürüyor.

Son günlerde İspanya, Brezilya ve İtalya gibi ülkelerden gelen Korona verileri ikinci dalganın yaşanabileceği konusunda kaygıyı arttırıyor. İkinci dalga ile finansal sistemdeki belirsizliklerin daha da artması kuvvetle muhtemel. Bu süreçte yatırımcılar altın gibi daha istikrarlı yatırım araçlarını almaya devam edebilir.

Cointelegraph.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin