WannaMine WannaCry ile aynı kodu kullanıyor
WannaMine WannaCry ile aynı kodu kullanıyor

Dikkat! WannaMine gibi kötü amaçlı yazılımlar hala aramızda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mevcut olan güvenlik uyarılarına ve yamalarına rağmen, hala internette dolaşan WannaMine gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız olan neredeyse bir milyon bilgisayar olduğu belirtiliyor.

WannaMine WannaCry ile aynı kodu kullanıyor

WannaMine, NSA’den sızan EternalBlue istismarına dayanan kötü amaçlı bir yazılım ve WannaCry fidye yazılımı ile aynı kodlamaya sahip. Kod, bir ağ üzerinden yayılmak ve korumasız olan herhangi bir makineye enjekte olmak için çok etkili. Ayrıca rakip kripto madenciliği kötü amaçlı yazılımları arar ve kendi etkinliğini en üst düzeye çıkarmak için kripto madencilik virüsünü etkisiz hale getirir. Kripto paralar için uzaktan madencilik yapan kötü amaçlı yazılımlar bu yıl internette dolaşıyor ve Cryptojacking olarak biliniyor. WannaMine sadece böyle bir kötü amaçlı yazılım değil, NSA koduna dayanması nedeniyle oldukça etkili.

Microsoft, Windows makineleri için güvenlik güncellemelerini yayınladı

Microsoft, geçen sene Windows makineleri için güvenlik güncellemelerini yayınladı. Bu güncelleme, Windows’u hain yazılımlardan koruyor. Ancak, bir veritabanı arama motoru olan Shodan’ın sonuçlarına dayanan birçok sistem hala güncellenmemiş görünüyor. Bu, bu ağların bu kötü amaçlı yazılımın yayılmasına neden olabileceği anlamına gelir. Neden bu kadar çok sayıda önlem almamış ağın olduğu belirsiz. Ancak büyük bir çoğunluğu, karşılaştıkları riskleri dikkate almak için yeterli teknolojiye sahip olmayan kişiler olduğu düşünülüyor. Umarız daha fazla bilinçlenme yayılır ve bu tür uygulamaların yayılımı durdurulur.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin