Walmart sessizce metaverse'de yerini almaya hazırlanıyor
Walmart sessizce metaverse'de yerini almaya hazırlanıyor

Walmart sessizce metaverse’de yerini almaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Walmart, kendi kripto para birimini ve NFT’ler koleksiyonunu oluşturma planlarıyla Metaverse’e giriyor gibi görünüyor.

Perakende devi, geçen ayın sonlarında elektronik, ev dekorasyonu, oyuncak, spor malzemeleri ve kişisel bakım ürünleri dahil olmak üzere sanal ürünler yapma ve satma niyetini gösteren birkaç yeni ticari marka başvurusunda bulundu. Ayrı bir dosyada şirket, kullanıcılara NFT’lerin yanı sıra sanal bir para birimi sunacağını söyledi. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine göre, Walmart başvuruları 30 Aralık’ta yaptı.

Walmart, toplamda yedi ayrı başvuru yaptı

Walmart’tan bir sözcü, CNBC’nin yorum talebine hemen yanıt vermedi. Ticari marka avukatı Josh Gerben, “çok yoğunlar” dedi ve şöyle devam etti:

“Bunlarda çok fazla dil var, bu da perde arkasında kripto para birimini nasıl ele alacakları, metaverse ve yaklaşan sanal dünyayı nasıl değerlendirecekleri konusunda çok fazla planlama olduğunu gösteriyor. ya da zaten değerlendiriyorlar.”

Birçok firma Metaverse konusunda Walmart’ın önünde

Gerben, Facebook’un şirket adını Meta olarak değiştirdiğini ve sosyal medyanın ötesindeki hedeflerine işaret ettiğini duyurmasından bu yana, işletmelerin sanal bir dünyaya nasıl uyum sağlayacaklarını anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Nike, Kasım ayı başlarında sanal markalı spor ayakkabı ve giyim satma planlarını önizleyen bir dizi ticari marka başvurusunda bulundu. O ayın ilerleyen saatlerinde, Nikeland adında bir çevrimiçi dünya yaratmak için Roblox ile birlikte çalıştığını söyledi. Aralık ayında, açıklanmayan bir miktar için sanal spor ayakkabı şirketi RTFKT’yi satın aldı.

Gerben, “Birdenbire herkes ‘Bu süper gerçek oluyor ve IP’mizin uzayda korunduğundan emin olmamız gerekiyor’ gibi oldu” dedi.

Gap, ikonik logolu sweatshirtlerinin NFT’lerini de satmaya başladı. Giyim üreticisi, NFT’lerinin kabaca 8,30 ila 415 dolar arasında değişen katmanlarda fiyatlandırılacağını ve fiziksel bir kapüşonlu ile geleceğini söyledi.

Gerben, giyim perakendecileri Urban Outfitters, Ralph Lauren ve Abercrombie & Fitch’in de son haftalarda bir tür sanal mağaza açma niyetlerini detaylandıran ticari markalar başvurusunda bulunduğunu söyledi.

cnbc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin