Wall Street Journal kendi kripto para birimini yaratmayacak
Wall Street Journal kendi kripto para birimini yaratmayacak

Wall Street Journal: “Bir para birimi yaratmayacağız.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street Journal (WSJ), 3 Ekim Çarşamba günü bir mini belgeselde yayınladığı ve sektörün “anlayacağı” bir teklifle kendi kripto para birimini yaratıp yok etti. Wall Street Journal kendi kripto para birimini yaratmayacaklarını belirtti.

Gazeteci Steven Russolillo, gazetecilik endüstrisi için gerçek kullanım vakaları sunarken ortaya çıkan kripto ekonomisine ışık tutacağını umduğu WSJ Coin için “yayınlanmış iki birimin büyük toplamına ulaştı” açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 150 adet fiziksel WSJ Coin, Hong Kong’daki yıllık teknoloji konferansındaki seyircilere dağıtıldı.

Panelde bitPesa CEO’su Elizabeth Rossiello ve eski Ripple CTO Stefan Thomas da konuşmacılar arasındaydı.

Thomas şöyle söyledi:

Paranın etrafından dolanmanın maliyetini düşürürseniz, tüm ekonomi değişir… Bir haber makalesini çevrimiçi olarak nasıl ödeme yapabilirim?

Russolillo, Hyperledger Iroha Blockchaini’ni geliştirmek ve WSJ Coin’in temelini oluşturmak için Japon geliştirici Makuto Takemiya ile işbirliği yaptı.

İkili, piyasadaki en iyi on kripto paranın tedariki ile ortalama olarak 8,4 milyar arz sağladı.

Wall Street Journal kendi kripto para birimini neden çıkarmayacak?

Etik ve standart editörü Neil Lipschitz, WSJ Coin’in Russolillo’nun “etik sorular”dan bahsettiğini söyledi.

Kripto para dünyasına girme niyetinde değiliz. Bunu raporlamak ve açıklamak için buradayız, tıpkı bankalar hakkında rapor verdiğimiz gibi. Dışarı çıkıp bir banka kurmayacağız. Bir para birimi yaratmayacağız.

Ağustos sonunda Associated Press, fikri mülkiyet haklarını güvence altına almak, etik gazeteciliği desteklemek ve Blockchain teknolojisiyle içerik kullanımını izlemek için Blockchain tabanlı startup Civil ile içerik lisans ortaklığı imzalamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin