Wall Street Journal: ShapeShift’te yaklaşık 9 milyon dolar kara para aklandı!
Wall Street Journal: ShapeShift’te yaklaşık 9 milyon dolar kara para aklandı!

Wall Street Journal: 90 milyon dolar, 46 kripto para borsası ile aklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın tarihli bir Wall Street Journal (WSJ) araştırmasına göre suç faaliyetlerine karışmış yaklaşık 90 milyon dolar, 46 kripto para borsası aracılığıyla aklandı. Ayrıca şüpheli fonların 9 milyon dolarlık kısmının kripto para borsası ShapeShift’ten geçtiği belirtiliyor.

Wall Street Journal: ShapeShift’te yaklaşık 9 milyon dolar kara para aklandı!

ShapeShift, 2014 yılında Erik Voorhees tarafından kurulan İsviçre merkezli bir dijital para birimi platformu. Diğer ticaret platformlarından farklı olarak, ShapeShift, kullanıcıların polisin izleyebileceği, ancak işlemin arkasındaki kişiyi tanımlayamadığı Bitcoin (BTC)  ticaretine anonim olarak izin veriyor. Yapılan araştırmada, ShapeShift’ten yaklaşık 9 milyon dolar kara para aklandığını iddia ediliyor.

Kripto kara para aklama ile ilgili soruşturmasını yürütmek için WSJ’nin, 2.500’den fazla şüpheli yatırım dolandırıcılığı, şantaj planı ve Bitcoin ve Etherum (ETH) kullanılan diğer sözde suçlardan gelen fonları izleyen bir bilgisayar programı geliştirdiği bildirildi. ShapeShift işlemlerini analiz etmek için WSJ, borsanın web sitesinde her 15 saniyede bir 50 en son işlemin bir listesini indirdi ve sakladı.

Bitcoin’i izlenemez bir kripto para birimi Monero’ya dönüştürdüler

WSJ, suç faaliyetleriyle ilişkili 2.500’den fazla kripto para adresinden alınan fonları izleyerek 88,6 milyon doların borsalar yoluyla aklandığını ortaya koydu. WSJ’ye göre, kötü aktörler Bitcoin’i izlenemez bir kripto para birimi Monero’ya dönüştürmek için ShapeShift’in hizmetlerinden yararlandı. ShapeShift ayrıca hileli bir şekilde elde edilen dolarların “milyonlarını” işlemeye devam etti, ancak kullanıcıların anonimliğe ilişkin politikasını değiştirmedi. WSJ ile yapılan bir röportajda Voorhees, “insanların kimliklerini bir suçluyu belirlemek için kayıt altına almaları gerektiğini” düşünmediğini söyledi.

ShapeShift zorunlu bir üyelik modeli başlatıyor

WSJ, daha sonra borsanın kullandığı iddia edilen şüpheli adreslerin bir listesini ShapeShift’e verdi. ShapeShift’in baş hukuk müşaviri Veronica McGregor, WSJ’ye borsanın bu adresleri gözden geçirip yasakladığını söyledi. Ayrıca şirketin 1 Ekim’den itibaren kullanıcı tanımlama verisi talep etmeyi planladığını söyledi.

Kullanıcıların işlem yapmak için ShapeShift’e kaydolma zorunluluğu bulunmamakla birlikte, borsa yatırımcılar için yavaş yavaş ID gerekliliklerini getirecek. Bu ayın başlarında, ShapeShift yeni bir ödül programı başlattı. Bu program, borsa kullanıcıları için zorunlu bir üyelik modeli haline gelecek ve “temel” kişisel bilgilerin sağlanmasını gerektirecek.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin