Bitcoin (BTC) fiyatı ne kadar düşer? 
Bitcoin (BTC) fiyatı ne kadar düşer? 

Wall Street ile Bitcoin flörtü, Bitcoin (BTC) fiyatını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) mali sisteme muhalefetle kuruldu. Satoshi Nakamoto’nun 2009’da çıkardığı ilk blokta -bankaları uçuruma sürükleyen hükümlü- ifadeleriyle o günün The Times başlığına gönderme yaptı.

Bir Bitcoin (BTC) ETF’si ise hemen köşede olabilir

O zamandan beri, Bitcoin giderek Wall Street ile iç içe geçdi. İki geleneksel borsa, CBOE Futures Exchange ve Chicago Ticaret Borsası, Intercontinental Exchange’in Bakkt platformu ile gerçek Bitcoin’e yatırılan vadeli işlem sözleşmesi için nakit sözleşmeli vadeli sözleşmeler başlattı. Bir Bitcoin ETF’si ise hemen köşede olabilir. Wall Street’le bu flört, Bitcoin’in fiyatına iyi gelir mi? Birçok yorumcu öyle düşünüyor. Çok emin değilim. Bitcoin’in finansallaştırılmasının bir yolu (“finansallaşma”, varlıkların ikincil finansal araçlarla nasıl takas edilebileceğini ifade eder), altının finans ile uzun süredir nasıl bir performans gösterdiğine bakmaktır. Karşılaştırma uygun, çünkü Bitcoin (BTC) genellikle dijital altın olarak tanımlanır.

Dünyanın altın ticaretinin büyük bir kısmı, Londra Altın Piyasası’nda, tezgah üstü (OTC) veya iki taraflı olarak birbirleriyle işlem yapan bir bayi koleksiyonunda gerçekleştiriliyor. Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA), kısa bir süre önce altın analisti Ronan Manly tarafından derlenen Londra piyasasına ilişkin istatistikler sunuyor. Eğer bu Bitcoin bankacıları 100 milyon Bitcoin (BTC) oluşturabilirlerse, sadece bir milyon gerçek olanı kullanırlarsa, o zaman Bitcoin 21 milyonluk kripto para sınırına ulaşır.

“Bir altın ETF’si, VanEck’teki yaklaşan Bitcoin ETF’si ile aynı güvenlik özelliklerine sahip.”

Londra’da yıllık yaklaşık 1,45 milyon ton altın ticareti yapılıyor

Londra’da yıllık yaklaşık 1,45 milyon ton altın ticareti yapılıyor. Ancak Dünya Altın Konseyi’ne göre, zamanın başlangıcından bu yana yalnızca 0,19 milyon ton sarı metal çıkarıldı. Yani, her yıl Londra, şimdiye kadar ortaya çıkarılan altın miktarını 11 katına çıkarır. Bu etkileyici başarı, gerçek altın onsun transferini içermez. Londra’da işlem gören altının çoğu, Manly’nin perde altınları olarak tanımladığı biçim. Bu kendine özgü altın formuna dokunulmaz ya da tartılamaz. Sadece bir dijital IOU olarak var. Bu altın IOU’ların oluşturulmasından külçe bankalar sorumlu. JP Morgan ve HSBC’yi düşünün.

Külçe bankacıların oluşturduğu perde altınları tam olarak desteklenmiyor. Tasarladıkları her 1000 dolarlık altın IOU için, külçe bankacıları genellikle 10 dolar ya da 20 dolar değerinde rezerv olarak çok daha küçük bir altın yığını tutarlar. Kesirli rezervin bakımı, Londra’nın külçe bankacılarının, inanılmaz miktarda perde altınları oluşturmasına izin verir. Manly, külçe bankalarının Londra’daki tonozlarda sadece 998 ton altın tuttuğunu hesaplıyor. Bu minik sarkaç miktarını, günde 5.880 ton ticaret veya yılda 1,45 milyon ton üretmek için kullandılar.

Bitcoin Cash hard forku, Bitcoin fiyatı için ne anlama geliyor?

Caitlin Long: “Bitcoin (BTC) algoritmik olarak zorlanan kıtlığa sahip.”

Veriler sonunda Bitcoin ile karıştığında, bu aynı çoğalma gücü, yeni ortaya çıkan bir Bitcoin bankacı sınıfı tarafından gerçekleştirilebilir. Eğer bu Bitcoin (BTC) bankacıları 100 milyon perde Bitcoin oluşturabilirlerse, sadece bir milyon gerçek olanı kullanırlarsa, o zaman Bitcoin 21 milyonluk kripto para sınırına ulaşır. Bir Blockchain meraklısı olan Caitlin Long, kısa bir süre önce aynı noktaya değindi ve “Bitcoin algoritmik olarak zorlanan kıtlığa sahip olduğunu ve bunun, ona değer veren şeyin büyük bir kısmı olduğunu” vurguladı. Fakat bu kıtlık, “Wall Street, gerçek Bitcoin tarafından geri çevrilemeyen, olumlu Bitcoin (BTC) iddiaları oluşturmaya başlarsa” dengelenecek.

Gerçek olayın kopyalarını oluşturmak için bu eğilimin bir örneği olarak Long, Dole Foods’u ele geçiren işlemi gündeme getiriyor. 2013 yılında özel bir yargıç, daha sonra Dole hissedarlarının düşük ücret ödemesi gerektiğine hükmetti. Ancak, tazminat alma vakti geldiğinde, Dole’un sadece 36.8 milyon hisse senedi sahibi olmasına rağmen 49.2 milyon geçerli dava açıldı. Özsermaye kredisi uygulaması sayesinde Dole Foods hisselerine yüzde 33 oranında daha fazla hak iddia edildi.

Gerçek Bitcoin’lerin Bitcoin IOU’larla yer değiştirmesi

Mali piyasaların Bitcoin fiyatına olan etkisini anlamak için altın piyasası bazı ipuçları veriyor. Altıncıların finansallaşması, bankacıların altın cinsi banknotlar ihraç etmeye başladıkları zaman 1.600’lere kadar uzanıyor. Bir banknot genellikle sahibine bir ons altın maaşı alma yetkisi verdi. Bununla birlikte, müşteri geri ödemelerinin nadirliği sayesinde bankacılar çok geçmeden bu miktarın yalnızca bir kısmını rezervde tutmak için ihtiyaç duyduklarını keşfettiler. Tüketiciler bu banknotları kripto paraların yerine koymaktan çok mutlulardı.

Gerçek Bitcoin’lerin Bitcoin IOU’larla yer değiştirmesi, Bitcoin’in fiyatına çok ciddi zarar verebilir. Gerçek altının kağıt altın ile değiştirilmesi sarı metalin fiyatını nasıl etkiledi? Parasal iktisatçı George Selgin bu konu hakkında klasik bir blog yazısı yazdı. Fraksiyonel olarak desteklenen altın paraların yerini aldıkça, toplum bir zamanlar olduğu kadar altına ihtiyaç duymuyordu. Selgin’e göre, altın talebinin azalmasıyla birlikte altının değeri de azaldı.

Altın piyasası Blockchain’i kullanabilir

Aynı “enflasyon”, Bitcoin’in Wall Street ile birleşmesi durumunda ortaya çıkabilir

Aynı “enflasyon”, Bitcoin’in Wall Street ile birleşmesi durumunda ortaya çıkabilir. Mevcut Bitcoin spekülatörleri ürününün büyük bir kısmı, muhtemelen bir Bitcoin bankacılığının IOU’sunu asıl şeye tercih edecek. Dolaşımdaki daha fazla Bitcoin (“likidite”) daha fazla ticari fırsat anlamına gelir.  Sentetik Bitcoin spekülatörleri Bitcoin fiyatına maruz bırakabilir. Ancak tüm depolama, güvenlik ve sigorta sıkıntısı  yaşamadan. Gerçek bir Bitcoin’den farklı olarak, bu IOU’lar külçe bankacıların kitaplarında bir kitap girişi olarak tutulacak ve böylece devredilemez olacak. Ama o kadar az insan zaten para olarak Bitcoin kullanıyorsa, bu ödeme yapmak için küçük bir bedel olurdu.

Xapo Başkanı: “Bitcoin geleneksel altının yerine geçecek.”

Bitcoin (BTC) fiyatı ne kadar düşer? 

Bitcoin’in fiyatı ne kadar düşer? Altın örneğinde, Selgin altının finansallaşmasının altın talebini sıfıra indirmediğine işaret ediyor. Bankalar, notların geri ödenmesine izin vermek için hala mahzende bazı rezervler tutmak zorunda kaldılar. Ve insanlar hala dini nedenlerle fiziksel altın tutmak istediler ve çünkü güzeldi. Ancak Bitcoin, altın kullanım değerine benzer bir şeye sahip değil. Bu ani talep olmadan gerçek Bitcoin’lerin Bitcoin IOU’larla yer değiştirmesi Bitcoin’in fiyatına çok ciddi zarar verebilir.

Breakermag

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin