featured

Voyager şirketi iflas bayrağını çekmişken gelen teklifi geri çevirdi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ayı piyasasında kripto şirketleri son günler geçiriyor. Varlıkların dibi boylaması en çok şirketleri etkiledi. Yüksek işlem ve kredi gibi birçok sebepten dolayı şirketler iflas etme noktasına geldi. Hatta bazı şirketlerin bizzat iflas başvurusu yaptığı biliniyor.

İflas noktasında ise başı kurum ve kuruluşlar yardım etmek veya satın almak için karşı atağa geçiyor. Voyager şirketininde başına bunlar geldi. FTX kurucusu satın almak istedi. Ancak beklediği cevabı alamadı.

İflas avukatları, Sam Bankman-Fried’in Voyager’ı satın alma teklifinin “beyaz şövalye kurtarma kılığına girmiş fırsatçı” olduğunu söyledi.

FTX kurucusu Voyager için fırsat mı kolluyor

Kripto para birimi borç vereni Voyager Digital’i temsil eden iflas avukatları, Sam Bankman-Fried’in şirketlerinin öncülüğünde bir satın alma teklifini eleştirdi. Teklifin hem borçluları hem de iflas mahkemesini ihlal eden birkaç “yanlış ve yanıltıcı iddia” içerdiği belirtildi.

Voyager Digital, Pazar günü yapılan bir mahkeme başvurusunda Bankman-Fried’in FTX ve Alameda Research Ventures (Alameda/FTX) ortak teklifine yanıt verdi. Bunu kripto milyarderinin işletmelerine üstünlük sağlayacak bir “düşük teklif” olarak nitelendirdi.

Voyager ciddi teklifler bekliyor

Kripto borç veren kuruluş Voyager, teklif prosedürleri kapsamında yapılan “herhangi bir ciddi teklifi” dikkate alacağını söyledi. Bankman-Fried’in firmalarının ortak teklifinin müşterilere değer sağlamaktan ziyade “tanıtım yaratmak için tasarlandığını” ekledi.

Sam Bankman-Fried, Voyager avukatlarına yanıtı gecikmedi. FTX CEO’su Bankman-Fried, iflas işlemlerinin çözülmesi genellikle bu kadar uzun sürdüğü için Voyager’ın müşteri fonlarının yıllarca dondurulabileceğini öne sürdü ve ekledi:

“Voyager’ın danışmanları, iflas süreci uzadıkça her ay ücret talep ederek kalan fonları yavaş yavaş boşaltacaklar. Bu bize doğru gelmedi. Müşteriler zaten varlıklarını kaybetti; daha fazla kaybetmelerini istemedik.”

blockworks


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin