Celcius Network ve Voyager Digital soruşturması genişliyor! ABD harekete geçti!
Celcius Network ve Voyager Digital soruşturması genişliyor! ABD harekete geçti!

Celcius Network ve Voyager Digital soruşturması genişliyor! ABD harekete geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Teksas ve Alabama’daki menkul kıymet düzenleyicileri, kripto kredi şirketleri Voyager Digital ve Celsius Network’ün çöküşüyle ilgili soruşturmalarını genişletiyor. Bloomberg raporuna göre, yetkililerin soruşturması, kripto kredi şirketlerinin kredileri ve borçluların kredibilitesi hakkında bilgi alıp almadıklarını anlamaya yönelik olarak tasarlandı.

Texas Menkul Kıymetler Kurulu icra direktörü Joe Rotunda, kripto kredi şirketlerinin bu kredi uygulamalarıyla ilişkili riskleri açıklamamış olabileceğini söyledi.

Rotunda’ya göre:

Bu kripto kredi şirketlerinin yatırımcıların fonlarıyla ne yaptıklarını net bir şekilde söylemediklerini tespit ettik. Şirketler yaptıkları işlemleri şeffaflıkla aktarmazlarsa iki şirketin yöneticileri de ciddi sorunlarla mücadele edecek gibi görünüyor.

Yargıç kriptoda hızlandırılmış ders alıyor

Voyager’ın iflas duruşmasına başkanlık eden Yargıç Michael Wiles, bir dijital varlık şirketi için ilk iflas duruşması sırasında Cuma günü dijital varlıklarda hızlandırılmış bir ders aldı. Voyager’ı temsil eden avukatlar, Yargıç’a staking ve stablecoin’ler gibi kripto kavramlarını öğretti.

Hem avukat hem de Wiles, bir iflas mahkemesinin dijital varlıkları tam olarak nasıl ele alması gerektiği gibi, davayla ilgili belirsiz yasal soruları kabul etti.

Voyager‘ın avukatı ayrıca, dijital varlık bölgesinin birçoğu için yeni olduğunu ve birçok yasal sorun olabileceğini söyledi.

Yargıç, Voyager’ın hesap sahipleriyle ilişkisini sordu ve şirketin müşteri parası için bir emanetçi olarak mı hareket ettiği yoksa kullanıcıların bir bankadaki mevduat sahipleri gibi mi davrandığı konusunda ayrıntılar için Sussberg’e baskı yaptı. Wiles için özellikle ilgi çekici olan, Metropolitan Commercial Bank tarafından müşteriler adına tutulan 350 milyon dolarlık fonlar.

Yargıca yanıt veren Sussberg, paranın müşterilere ait olduğunu ve kesinlikle onlara gideceğini iddia etti. Bunun, şirket uygun bir dolandırıcılık önleme sürecini gerçekleştirdikten sonra yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada, Voyager’ın avukatları, şirketin işi satın almak için alıcıları alması durumunda planın değişebileceğini iddia ediyor. Voyagers’ın avukatları ayrıca firmanın, sorunlardan kendilerini sorumlu tutmaya çalışan kullanıcılardan ve hükümet yetkililerinden gelen tehditlerle karşı karşıya olduğunu da kabul etti.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin