Volkswagen ve IOTA (MIOTA) araçların telematik verilerini toplayacak
Volkswagen ve IOTA (MIOTA) araçların telematik verilerini toplayacak

Volkswagen ve IOTA (MIOTA) Dijital CarPass’i başlatacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Volkswagen ve IOTA (MIOTA) ortaklaşa yürüttükleri bir proje olan Digital CarPass’ın yakında tamamlanacağı ve kamu kullanımına açılacağını açıkladılar.

Volkswagen ve IOTA (MIOTA) araçların telematik verilerini toplayacak

Digital CarPass ile amaçlanan, Blockchain teknolojisini yaygınlaştırarak, dağıtık defter teknolojisi (DLT) ile araçların telematik verilerini toplamak. Bu veriler arabanın nereye gittiğini, ne yaptığını ve nasıl tamir edildiğini gösterecek. Örneğin, kilometrelerde kurcalanmayı önleyebilir ve çoğu zaman kullanılmış araç pazarında gördüğünüz kilometre sayacı sahteciliğine karşı alıcıları koruyabilir.

CarPass’in 2019’un başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Volkswagen, Blockchain teknoloji geliştirme birimin başında, Benjamin Sinram bulunuyor. Sinram’ın üzerinde çalıştığı diğer bazı başlıca projeler, otomobillerin tedarik zincirini üreticiden müşteriye takip etmek için kullanılabilen açık bir defter. Ayrıca, Ethereum ağında çalışacak olan bir şarj protokolü üzerinde çalışmaları sürüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin