Volatilite endeksine göre yeni “Bitcoin patlaması” çok yakın olabilir!
Volatilite endeksine göre yeni “Bitcoin patlaması” çok yakın olabilir!

Volatilite endeksine göre yeni “Bitcoin patlaması” çok yakın olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

30 günlük Bitcoin oynaklığı %20’ye yaklaştı. Geriye dönüp bakıldığında, bunun her zaman büyük fiyat hareketlerinden önce, genellikle boğaların lehine olduğu görülüyor.

Bitcoin’in son birkaç haftadır yavaşladığı aşikar. Görünüşe göre kripto para birimi dar bir aralıkta işlem görüyor ve her iki yönde de sallanamıyor.

Oynaklık düştü: Büyük Bitcoin patlaması yakın olabilir

Bu durum oldukça düşen oynaklığa da yansıyor. Gelinen nokta, genellikle büyük bir hareketin başlamak üzere olduğunu ima ediyor.

Kripto para piyasalarını uzun süredir takip edenler, bu sektörde sıkıcı günlerin oldukça nadiren görüldüğünü bilirler. Ve sıkıcı dönemler, genellikle fiyatta büyük bir dalgalanmadan hemen önce gelir.

Bu geçen ay böyleydi. Popüler yatırım stratejisti ve endüstri uzmanı Raoul Pal, Bitcoin’in 30 günlük tarihi oynaklığının %20’ye düştüğüne dikkat çekti.

Bitcoin’in 30 günlük tarihi dalgalanması hızla düşüyor ve 20’lerde. Geçmişte %20 hacim katına ulaşınca fiyatlar hemen 6 kat arttı ve vol birkaç ay içinde %80’e ulaştı. 1 kez (Kasım 2018) fiyatlar keskin bir şekilde düştü. Her iki durumda da, yakında büyük bir hamle geliyor.

Bollinger Bantları da çarpıcı oynaklık verileri ortaya koyuyor

Bu bağlamda dikkate alınması gereken bir diğer konu da Bollinger bantları. Bunlar, bir varlığın belirli bir hareketli ortalamadan standart sapmasını ölçen önemli bir göstergeyi temsil ediyor. Basitçe söylemek gerekirse, bantlar ne kadar geniş aralıklıysa, uçuculuk o kadar yüksek olur ve bunun tersi de geçerli.

Bu yazının yazıldığı sırada, bantlar sıkışmış durumda. Bu da Bitcoin’in mevcut işlem aralığından çıkamayacağı ve gelen büyük bir hareket olduğu şeklindeki anlatıyı daha da besliyor.

7 Ekim Bitcoin fiyat grafiği
7 Ekim Bitcoin fiyat grafiği

Pal’a göre tarih boğaların lehine zira yedi oynaklık döneminin altısı çok düşüktü ve Bitcoin tersine döndü.

Bununla birlikte Kasım 2018’de Bollinger Bantları, şu anki kadar sıkışıktı ve fiyat, yıllık en dip seviyelerine düştü.

Bitcoin’in yönünü belirlemek zordur. Ancak, teknik göstergeler büyük bir hareketin yaklaştığını gösteriyor. Bu yüzden çok dikkatli olma zamanı.

Bu arada 7 Ekim Chainlink fiyat analizi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin