featured

Vladimir Putin Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin İle Buluştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link
St. Petersburg’da düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forumu, yapılan haberlere göre 30 milyar dolardan fazla yatırıma önayak oldu. Ancak forumun en önemli sonuçlarından biri, konuşulan rakamlardan ziyade foruma katılanların ve forumu dışarıdan takip edenlerin tutumunda gözlenen değişimler oldu.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in buluşması ise kripto para camiasında bomba etkisi yarattı.

Putin blockchain’i sevdi

Kremlin Basın Sekreteri Dmitry Peskov’a göre ikili, görüşmede ülkedeki teknoloji uygulamaları üzerine konuştu. Putin’in blockchain teknolojisinin açtığı yolu takip eden yeni iş ilişkilileri kurma fikrini desteklediği kaydedildi.

Forumun başlarında konuşan başbakan yardımcısı Igor Shuvalov, Putin’in ülkede yeni bir dijital ekonomi inşa etme fikrini sıcak karşıladığını ifade etmişti. Shuvalov’a göre an itibariyle blockchain en az üç alanda araştırılıp test ediliyor. Bu alanlar malların takibi, kimlik inşası ve mülkiyet hakları koruma sistemi olarak geçiyor.

Buterin forumda blockchain ekonomisi üzerine yaptığı konuşmayla en merak toplayan konuşmacılardan biri oldu. Katılımcılar blockchain’in yeni bir ekonominin kurulmasındaki tetikleyici rolünü ve bu süreçle alakâlı düzenlemeye ilişkin sorunları tartıştı.

Rus düzenleyiciler blockchain uygulamalarını mevcut mevduat sistemine yerleştirmek için harıl harıl çalışıyor. Düzenleyicileri en çok düşündüren konu ise anonimlik. Buterin bu konuda şöyle düşünüyor:

“Bence bu ikilemin çözümü yok. Düzenleyiciler işlemleri analiz ve kontrol etmeye çalışacak. Kullanıcılar ise daima bu işlemleri saklamanın yollarını arayacak. Bu bir tür matematiksel savaş, ancak sistemin özellikleri herhangi bir tarafın galip gelmesine müsaade etmiyor.”

Hacker oyuncağı olmaktan ötede

Buterin Ethereum’u tasarladığında başlarda aklında yalnızca birkaç uygulama bulunduğunu belirtti. Ancak Buterin teknoloji olgunlaştıkça ve ağ büyüdükçe ethereum topluluğu üyeleri tarafından teklif edilen ethereum blockchain uygulamaları karşısında çok şaşırdığını itiraf etti:

“Topluluğun getirdiği yaratıcılık ve yenilik benim başlarda düşündüğüm şeylerden çok daha önemli.”

Katılımcılardan birinin sorusu karşısında Buterin, blockchain teknolojisinin büyük endüstriler arasında emin adımlarla yürüdüğünü kaydetti.

Alıntı; cointurk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin