Vitalik Buterin'den ayı piyasasıyla ilgili dikkat çeken benzetme!
Vitalik Buterin'den ayı piyasasıyla ilgili dikkat çeken benzetme!

Vitalik Buterin’den ayı piyasasıyla ilgili dikkat çeken benzetme!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin kısa süre önce kripto pazarlarının durumu ve blockchain teknolojisiyle ilgili röportaj gerçekleştirdi. Kripto piyasası oynaklığının orta vadede altın gibi sabitleneceğini tahmin ediyor. Geliştirici ayrıca hisse kanıtı ve Bitcoin yatırımcılarının benimseme konusundaki isteksizliği hakkında da açıklamalarda bulundu.

Blog yayıncısı Noah Smith ile yaptığı röportajda Vitalik, mevcut kripto ayı piyasasının olduğundan daha erken gerçekleşmesiyle ilgili şaşkınlığını da dile getirdi. Fiyatlar yüksek olsa da sonunda düşeceğinden emin olduğunu ancak zamanını beklenenden erken gerçekleştiğini açıkladı.

“İnsanlar, kriptonun her zaman sahip olduğu ve muhtemelen uzun bir süre sahip olmaya devam edeceği nihai döngüsel dinamikleri çok fazla takip ediyor gibi görünüyor.”

Kripto, Bitcoin’in arz ihraç oranının kabaca dört yıllık yarıya indirilmesine paralel olarak, tarihsel olarak dört yıllık piyasa döngülerinin olduğunu söylüyor. Bitcoin’in fiyat tabanı her döngüde istikrarlı bir şekilde yükselirken, varlığın her yükselişte yüzde getirisinin de benzer olduğunu söyledi.

Bu nedenle Smith, Vitalik’e bunun Bitcoin’in piyasanın sonunda doygunluğa ulaştığı ve altının fiyat istikrarını taklit edip etmediğini sordu. Buterin ise bu tezi kabul etti.

Kesinlikle orta vadede gelecekteki kripto paraların yerleşeceğini ve sadece altın veya borsa kadar volatil olacağını düşünüyorum.

Vitalik, kriptonun nerede sabitleneceğini bilemediğini ancak sonunda gerçekleşeceğini söyledi. Başka bir deyişle, yerleşik kullanım durumları ve pazar rolü katılaşırken, kriptonun potansiyel sınırlarının kesinliğini açıkladı. Örnek olarak Vitalik, kriptonun bir değer deposu olarak altının yerini alabileceğini ve 2020 yılına kadar bir “Finans Linux” haline gelebileceğini öne sürdü. Bu senaryo, kripto paranın “2042’de ortadan kaybolması veya dünyayı tamamen ele geçirmesi” ihtimalini azalttığını söyledi. Nisan ayında Vitalik, kripto paraların geleneksel paralara yerini almasını beklemediğini söylemişti

Bitcoin için birleşme yok!

Ethereum’un önümüzdeki ay “The Merge” yükseltmesi planlanıyor. Ethereum Vakfı, yükseltmenin Ethereum’u daha verimli, güvenli ve ölçeklenebilir hale getireceğini söylüyor.

Buna karşılık, Bitcoin kullanıcıları, ağın güvenilir bir şekilde tarafsız ve merkezi olmayan kalmasını sağlamak için iş kanıtı gerekliliğini bir kez daha vurguladı. VItalik’e göre, çalışma kanıtı hem çevre için kötü hem de hisse kanıtından daha az güvenli. Ağı savunmak için gereken enerji nedeniyle, madenciler ağın güvenliğini finanse etmek için sürekli olarak yeni paralarla ödüllendirilmesi gerekiyor.

Bitcoin örneğinde, madenciler yeni çıkarılan Bitcoin ile enerji harcamaları için neredeyse tamamen ödüllendiriliyor.  Bununla birlikte, Bitcoin’in, Ethereum’dan çok daha küçük bir ücret piyasası bulunuyor. Bu da gelecekte mevcut enerji güvenliğinin sürdüremeyebileceği anlamına gelir. Bu durum ise Bitcoin’i saldırılara açık hale getirebilir. Vitalik son olarak şu açıklamaları yaptı:

Bitcoin gerçekten saldırıya uğrarsa hibrit hisse kanıtına geçiş yapmasını bekliyorum, ancak bunun acı verici bir geçiş olmasını bekliyorum.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin