featured
Vitalik Buterin The Bloomberg 50

Vitalik Buterin The Bloomberg 50 listesinde yer aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektöründe Bitcoin’den sonra şüphesizki akla ilk gelen kripto para olan Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin The Bloomberg 50 listesinde yer aldı.

Geleneksel hale gelen The Bloomberg 50 listesi, finanstan siyasete, teknolojiden eğlence sektörüne kadar her sektörden başarılı insanların yer aldığı listede bu yıl sektörün popüler ismi Vitalik Buterin yer aldı.

Buterin’in yer aldığı listede, ABD Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley, ACTIVISION BLIZZARD INC. CEO’su Boby Kotick, Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Salman ve Walmart Ecommerce Başkanı ve CEO’su Marc Lore gibi isimler yer alıyor.

Buterin, ethereum blockchain yazılımına erişebilmek için oluşturulan dijital para birimi olan Ether, 2017’de değeri yüzde 3,600’dan fazla bir değer kazandı. Bu, yatırımcıların ağın güvenlik kaygılarına rağmen potansiyel olarak devrim yaratacak bir araç olarak görmelerinin bir işaretidir.

Listede Buterin’den şu şekilde bahsedildi:

Vitalik Buterin The Bloomberg 50

MUCIT, ETHEREUM

Meksika’nın Cancun kentinde düzenlenen Ethereum Foundation Developers Conference’da Kasım ayı başında 2.000 geliştiricinin ve bilgisayar programcısının önünde duran Buterin, ağın geleceğinden bahsetti. Yakın zamandaki gelişmeler “ethereum’u şu andaki durumdan milyonlarca insan tarafından kullanılacak” bir şeye dönüştürür “diye belirtti, Geçen yıl hackerlar 55 milyon dolarlık eter çaldı ve Buterin’in konuşmasından kısa bir süre sonra, fonlar yanlışlıkla dondurulduğunda 171 milyon dolarlık ve diğer bilinmeyen miktarda kripto para kaybetti.

Bununla birlikte, bilgisayarların parayı nasıl harekete geçirdiğini ortaya çıkarmak için ethereum için potansiyel Wall Street’in dikkatini çekmeye devam ediyor. Şirketlerin gelişme fonu nasıl geliştirdiğini değiştiriyor: Eter, ilk madeni paraları satın almak için popüler bir araç ya da girişim sermayesi ve halka arzın geleneksel yollarını atlayan ICO’ları (ve bugüne kadar menkul kıymet düzenlemesi) geçiriyor. Yeni girişimcilerin blok açmalarının bu yıl 3 milyar doları aşmasına yardımcı oldu.

Konferansta Buterin, ağın Ekim ayında güvenlik yükseltmesinden geçtiğini açıkladı. İşlemleri doğrulamak için maliyetleri düşürmek için bir plan üzerinde çalışıyor; çünkü blok zinciri oluşturmak için kaç bilgisayara bağlandığından, elektrik maliyetlerini günde 1 milyon dolar, bir diğeri de işlem sürelerini kısaltacak. Bir yıl önce Buterin, bunların hepsinin meyveliğini görmek zordu dedi. Ancak, “çok şey katılaştı” dedi.

-Matthew Leisin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin