vitalik buterin
vitalik buterin

Vitalik Buterin; ”Merkez Bankalarının Kendi Kripto Paralarını Popülerleştirmesi Oldukça Güç”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, merkez bankalarının kendi dijital para birimlerine sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi ve olası çıkarılabilecek Kripto paraların popülerleşmesinin zor olduğunu düşünüyor.

23 yaşındaki Rus vatandaşı, bu hafta başlarında Ripple’in ev sahipliği yaptığı Toronto’daki üç günlük Swell etkinliğinde konuşma yaptı.

Birkaç merkez bankası kendi dijital para birimlerini oluşturmaya çalışıyor olsa da Buterin, oluşabilecek rekabetten endişe duymuyor. Dahası, Fortune’un raporuna göre, bankaların hedeflerine ulaşmalarının yıllar alacağına inanıyor .

Vitalik Buterin:

Eğer böyle bir başlatma varsa, bir sunucu ve bir blockchain gibi görünmesi için bir takım pazarlama sözleri olacaktır. 

Açıklamaları, kripto para piyasasının fiyat düzeylerinde bir dalgalanma yaşadığı bir dönemde geliyor. Coinmarketcap’e göre, makalenin yazıldığı sıralarda bitcoin 5.600 dolar seviyelerinde ve ethereum değeri 300 dolar, pazarın toplam değeri ise 168.8 milyar dolar seviyelerindeydi.

Piyasa fiyatlarında süregelen yükselişin de etkisiyle blockchain üzerinde duruluyor. Esas olarak finans sektöründe kullanılan dağıtımlı defter, enerji, insani yardım, tedarik zinciri, sağlık ve eğitim gibi endüstrilerde kullanım örnekleri görüyor.

Bu ayın başlarında, Japonya’nın üç megabankı olan Mizuho, ​​Sumitomo Mitsui ve Mitsubishi UFJ Financial, Japon BT devi Fujitsu ile bireyler arası bireysel para transferlerini gerçekleştirmek için bir blockchain projesinde birleştikleri bildirildi . Hindistan’ın en büyük bankaları ayrıca , bankalararası bir blockchain platformunu daha geniş bir ölçekte tanıtmadan önce test etmek için bir konsorsiyum oluşturmayı planlıyorlar.

Birçok ülke, blockchain’e duyulan ilginin artması nedeniyle kendi dijital para birimlerini düşünme aşamasındadır.

Rusya cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ülkenin devlet tarafından çıkarılacak olan kendi kripto parası CryptoRuble’ye sahip olacağını söyledi. Dubai, EmCash olarak bilinen kendi blockchain’i olan dijital para birimini geliştirip tanıtacağını açıkladı .EmCash’in atandaşların kamusal ve özel alanlardaki ödemelerinde kullanılabileceği bildirildi.

Ancak, bazı ülkelerle olan bu ilerlemelere rağmen, kaygılanmayan Buterin’e göre: Ülkeler aslında bu fikirlerini gerçeğe dönüştürene kadar, Bitcoin ve Ethereum gibi dijital para birimleri çoktan ön plana çıkmış olacaktır.

cryptocoins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin