Vitalik Buterin Ethereum miktarı için üst sınır belirliyor
Vitalik Buterin Ethereum miktarı için üst sınır belirliyor

Vitalik Buterin Ethereum miktarı için üst sınır belirliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vitalik Buterin Ethereum miktarı için üst sınır belirliyor. Vitalik Buterin, Ethereum ağının en önemli sorunlarından birinin çözümüne zemin hazırlayabilecek yeni bir teklif kaleme aldı. Bu teklif, Ethereum’un yaratılabilecek miktarı ile ilgili bir sınırın belirlenmesini kapsıyor.

Vitalik Buterin Ethereum miktarının orjinal satış miktarının 2 katı olarak ayarlanacağını söylüyor

1 Nisan tarihli yeni bir Ethereum iyileştirme önerisinde (EIP), kripto para biriminin yaratıcısı Vitalik Buterin, konuyla ilgili son düşüncelerini paylaştı. Vitalik Buterin, kripto para birimi olan Ethereum’un maksimum kaynağının 120.204.432 ya da 2014 yılındaki yazılım değişikliğinde yapılan orjinal satış miktarının 2 katı olarak ayarlanacağını söyledi.

Yorumcular, Vitalik Buterin’in teklifini açıklık konusunda eksik buldular

Bu kapsamda yorumlar, Vitalik Buterin’in ilk kez platformun para politikasını doğrudan ele aldığını belirtiyor. Ayrıca yorumcular, Ethereum’un yatırım fırsatlarından potansiyel olarak şüphe eden yatırımcıların yorumları da dahil olmak üzere, bu teklifi açıklık konusunda eksik bularak doğrudan eleştirdiler.

Ethereum’un Bitcoin’den daha açık uçlu bir politikası var

Bitcoin protokolünün kurallarına göre 21 milyondan fazla Bitcoin oluşturulamıyor olsa da, Ethereum’un daha açık uçlu bir politikası var. Orjinal ihraç şartlarına göre, her yıl 18 milyona kadar Ethereum’un çıkarılmasına izin verilmesine rağmen, protokolün tasarımında bir kilometre taşı değişikliğinin ardından şartların değişeceği uzun süredir söyleniyor.

Pazar günkü gönderisinin bir başka kısmında Vitalik Buterin, eğer fikir benimsenirse, Ethereum’un oluşturduğu yeni bir algoritmaya geçtikten sonra platformun “ekonomik sürdürülebilirliğini” sağlayacağını düşünüyor. Ethereum kısa bir süre sonra, poof-of-work modelini değiştirip, Casper adı verilen Bitcoin kaynaklı alternatif proof-of-stake modeline geçmeyi hedefliyor.

Vitalik Buterin Ethereum miktarı için yaptığı teklif şu an yalnızca bir öneri

Vitalik Buterin ilerleyen zamanlardaki değişimi, doğru şartlar fikir aşamasında olsa bile, işlemleri doğrulamak için gerekli yazılımı çalıştıranların gelecekte nasıl ödüllendirileceğine dair açıklık sağlamak için ideal bir zaman olarak görüyor. Vitalik Buterin gönderiye göre, 120 milyon Ether’in çıkarılmasına kadar bir politika değişikliği olmayacağını belirtiyor. Ancak 120 milyon noktasında, 140 milyon kadar bir alternatif sınır seçilmesini öneriyor.

Ancak Vitalik Buterin’in teklifinin şu an yalnızca bir öneri olduğunu belirtmek önemli. Ethereum geliştiricileri ve kullanıcıları değişime kucak açmalı, resmi kodu fikrin gerektirdiği yazılıma dahil etmeli. Bu nedenle, fikir dikkate değer olsa da, eğer uygulanacak olursa aylar veya yıllar alabilecek bir sürecin başlangıcı olabilir.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin