Vitalik Buterin, Ethereum güncellemesi için beklenen tarihi duyurdu!
Vitalik Buterin, Ethereum güncellemesi için beklenen tarihi duyurdu!

Vitalik Buterin, Ethereum güncellemesi için beklenen tarihi duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Birleşme tarihinin 13-15 Eylül tarihleri aralığında olacağını doğruladı.  Bellatrix hard forku, zinciri yazılım yükseltmesine hazırlık ise 6 Eylül tarihinde gerçekleşiyor. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, kullanılara Twitter üzerinden anket yöneltti. Anketlerden birinde Buterin şunları yöneltti:

“En çok hangi Ethereum olmayan kripto para birimine saygı duyuyorum?”

Şaşırtıcı bir şekilde, listede Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB ve Solana (SOL) yer aldı, ancak Cardano (ADA) yer almıyordu.

Buterin neden ankette Cardano’yu atladı?

Ankette Cardano’nun olması kripto topluluğunun dikkatinden kaçmadı. Kripto meraklıları  Cardano’nun neden listede olmadığını merak etti. Buterin’in eski meslektaşı Charles Hoskinson tarafından oluşturulan bir kripto para projesi olan Cardano, birçok kişi tarafından ekosistemdeki en önemli protokollerden biri olarak değerlendiriliyor.

Yaklaşık 66.501 oy kullanılmış ve Bitcoin %55,5 ile en üst sıralarda yer almıştır. Binance Coin %12,2 ile ikinci olurken, Solana %9,9 ile üçüncü oldu.

Buterin’in eylemleri, onunla Hoskinson arasındaki ilişkiyi daha olumsuz etkileyebilir. İki geliştirici geçmişte anlaşamadılar ve çatışan fikirlerle kafa kafaya gittiler. Hoskinson, 2014’te Ethereum’un kurucularından biriydi, ancak daha sonra Buterin ile  anlaşmazlıklar yaşamasının ardından Cardano’yu kurdu. Buterin ve Hoskinson arasındaki çekişme, yollarını ayırmalarının üzerinden yıllar geçmesine rağmen devam ediyor.

Buterin, Ethereum Birleşmesi için revize edilmiş tarihi açıkladı

Öte yandan Buterin, Birleşmenin Twitter üzerinden gerçekleşmesinin beklendiği tam zamanı açıkladı. Buterin’e göre, yazılım güncellemesinin 13 ve 15 Eylül arasında daha erken gelmesinin nedeni artan hash oranı seviyeleri olduğunu açıkladı.  Revize tarihin yanı sıra Buterin, düğüm operatörlerini Bellatrix hard forkundan önce müşterilerini güncellemeye davet etti. Bellatrix sert çatalı, zinciri “hazırlayarak” Birleştirmeyi harekete geçirir.

Ethereum düğümlerinin blockchainden ve akıllı sözleşmelerden blokları okumasını sağlayan yazılım, Ethereum istemcisi olarak bilinir.

Ethereum düğüm operatörlerinin, Beacon Chain’deki 144.896 döneminden önce konsensüs katmanı istemcilerinde bir güncelleme yoluyla kendilerini Bellatrix yükseltmesiyle hizalamaları gerekiyor. Bu yükseltmenin UTC saatiyle 11:34:47 civarında gerçekleşmesi planlanmıştır.

ETHUSD price chartEthereum fiyatı yazım sırasında 1668 dolardan işlem görüyor. Salı günü daha önce bildirildiği gibi, Ethereum Birleşme öncesinde 2.000 dolara yaklaşıyor. İyi tarafta, 1.800 doların üzerinde bir kırılma, boğaların piyasadaki varlığını güçlendirebilir. EtH fiyatının bir boğa koşusu başlatmak için beklediği katalizör olabilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin