featured

Vitalik Buterin, Ethereum ekosistemi üzerine inşa edilen en heyecan verici 5 uygulamayı seçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen en heyecan verici uygulamaları seçti. Buterin, parayı popüler blockchain için ‘ilk ve en önemli’ kullanım durumu olarak gördüğünü özellikle belirtti. Birçok başvuru arasından kendisini en çok “heyecanlandıran” olarak adlandırdığı ilk beşini seçti.

Vitalik’in Ethereum hakkındaki görüşleri

Vitalik’e göre, birkaç yıl önce bile, Ethereum ve blok zincirlerinin dünya için neler yapabileceğine dair görüşleri son derece soyuttu. Ancak şu andan itibaren, artık keşfedilmemiş fikirler değil, halihazırda hareket halinde olan fikirler söz konusu.

Paraya Dayalı Uygulamalar

“Para” kullanım durumunu merkeze alan uygulamalar, Vitalik‘in Ethereum üzerine inşa edilmiş en çok tercih edilen kullanım durumudur. Vitalik, artık ağdaki işlemleri hızlandırmaya ve alınan ücretleri düşürmeye yardımcı olan Merge yükseltmesinin ardından zincirin çok daha istikrarlı hale geldiğini kaydediyor. Vitalik ayrıca şunları ekliyor:

“ZK toplamaları gibi ölçeklendirme teknolojisi hızla ilerliyor. Sosyal kurtarma ve multisig cüzdanları, hesap soyutlama ile daha pratik hale geliyor. Teknoloji geliştikçe bu eğilimlerin ortaya çıkması yıllar alacak, ancak şimdiden büyük bir ilerleme kaydedildi.”

DeFi ve Dijital Kimlik

DeFi ve Digital Kimlik, birkaç yıl içinde geniş çapta benimsenen bir sonraki en iyi kullanım örnekleridir. DeFi’nin kripto pazarında artan hakimiyetinden bahseden Vitalik, stablecoin’lere de dikkat çekerek, “Merkeziyetsiz stablecoin’ler en önemli DeFi ürünüdür ve muhtemelen sonsuza kadar da öyle kalacaktır” dedi.

Kimlik platformları hakkında konuşan Vitalik, teknoloji konusunda iyimser görünüyor ancak onu oluşturan platformlar hakkında aynı görüşe sahip değil. Vitalik’in ifadesiyle, dijital kimliğe ulaşmak için merkezileştirilmiş çabalar, bu tür ürünler üzerinde çalışmak için yanlış bir yoldur; bunun yerine sıfırdan oluşturmak için merkezi olmayan araçlara ihtiyaç duyarlar.

Ancak, ENS, SIWE, PoH, POAP’ler ve kimlik ekosistemi üzerine inşa edilen diğer hizmetleri çevreleyen gelişmeleri övdü.

DAO’lar ve Karma Uygulamalar

Vitalik, bu iki sektörde görülen büyümeyi takdir ediyor ve üretkenliğini artırmak için daha fazla yineleme ve geliştirme öngörüyor.

“DAO”, insanların daha esnek ve verimli yönetişim biçimleri oluşturmak için kripto alanına koydukları umutların çoğunu yakalayan güçlü bir terimdir.”

Vitalik ayrıca, tamamen zincir üzerinde olmayan birçok uygulama olmasına rağmen, güven modellerini geliştirmek için hem blok zincirlerden hem de diğer sistemlerden yararlandıklarını kaydetti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin