Vitalik Buterin fahri doktora ile ödüllendirildi.
Vitalik Buterin fahri doktora ile ödüllendirildi.

Vitalik Buterin’e fahri doktora unvanı verildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre’nin en eski yükseköğrenim kurumu Basel Üniversitesi, Blockchain tabanlı dağıtık hesaplama platformu Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin‘e fahri doktora unvanı verdi.

Basel Üniversitesi resmi web sitesinden yayımlanan habere göre Buterin olağanüstü başarıları sebebiyle İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından ödüllendirildi. Bahsi geçen kazanımlar akıllı sözleşmeler, kripto para birimleri ve kurumların tasarımı alanlarında.

Vitalik Buterin fahri doktora ile ödüllendirildi

Dekan Prof. Dr. Med. Aleksander Berentsen, üniversitenin 30 Kasım 2018’de düzenlenen Dies Academicus başlıklı yıllık etkinliğinde, Vitalik Buterin’e onur derecesi verdi.

Etkinlikte üniversite, Buterin’in merkezsizlik fikrinin tanıtılmasına yönelik katkısının altını çizdi. Buterin whitepaper’ını herhangi bir üniversiteye ya da resmi bir kuruma bağlı kalmadan yayınlamıştı.

Vitalik Buterin, Temmuz 2018’de merkezi borsaları ağır bir şekilde eleştirmişti. Bu kurumların bulunmaması gerektiğini ve kripto topluluğunun “aptal kralın iktidarı” fikrine karşı savaşması gerektiğini söyleyen ünlü yazılımcı, daha sonra merkezsizliğe desteğini pek çok kez doğruladı.

Buterin bu ay, Serenity olarak adlandırılan Ethereum Network‘ün yaklaşan yükseltmesinin ayrıntılarını açıkladı. Ethereum 2.0’ın 2014’ten bu yana çalışmalarda bulunan çeşitli Ethereum projelerini entegre edeceği biliniyor. Buterin, Ethereum 2.0’ın lansmanı hakkında ayrıntı vermedi, ancak uzak olmadığını söyledi.

2015 yazında başlatılan Ethereum, akıllı sözleşmelere sahip açık kaynaklı, halka açık, dağıtık bir bilgi işlem platformu. Dapp’lerin veya merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesine temel oluşturuyor. Ethereum aynı zamanda piyasadaki en büyük kripto paralardan biri ve yazım sırasında piyasa değeri yaklaşık 11 buçuk milyar dolar.

btcwires

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin