Vitalik Buterin'in anketi nasıl sonuçlandı? Hangi kripto Ethereum rakibi olarak görülüyor?
Vitalik Buterin'in anketi nasıl sonuçlandı? Hangi kripto Ethereum rakibi olarak görülüyor?

Vitalik Buterin, Ethereum’da yüksek işlem ücretleri için yeni bir öneri sundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum ağının lider geliştiricisi Vitalik Buterin, bir kez daha ağın gas ücreti çıkmazını iyileştirebileceği başka bir yol hakkında görüşlerini sundu.

Buterin’in dediği gibi “Çok boyutlu EIP-1559” önerisi, 5 Ocak’taki bir blog yazısında ayrıntılı olarak ele alındı. Teklif, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) üzerindeki farklı kaynakların farklı seviyelerde gas kullanımı gerektirdiği gerçeğine dayanıyor. Buterin, EVM’deki “sürdürülen” kapasiteye kıyasla kısa vadeli “patlama” kapasitesi için farklı sınırlar olduğunu kaydetti.

Burada, blok veri depolama, tanık veri depolama ve blok durumu boyutu değişikliklerine ilişkin örnekler verdi. Bugün sahip olduğumuz, tüm kaynakların tek bir çok boyutlu kaynakta (‘gas’) birleştirildiği şema, bu farklılıkları ele almakta yetersiz kalıyor.

Buterin, bu farklı kaynaklar Ethereum gas kullanımı açısından bir olarak ele alındığında, limitlerdeki yanlış hizalamanın “çok düşük optimal gas maliyetleri” ile sonuçlandığını ekliyor.

Buterin’den Ethereum gas ücretlerini azaltmak için yeni teklif

Teklifin geri kalanı teknik matematik ve jargondan oluşan bir taslak. Ama özünde teklif, Buterin’in “çok boyutlu” fiyatlandırma dediği şeyi kullanarak iki potansiyel çözüm sunuyor.

Geçen yıl Ağustos ayında Ethereum, Londra yükseltmesinin bir parçası olarak EIP-1559’u tanıttı. Bu, sabit bir taban ücret sunarak gas ücreti tahminini artırdı. Ayrıca, yakım izleyicisine göre, piyasaya sunulduğundan bu yana 1,36 milyon ETH (cari fiyatlarla yaklaşık 4,7 milyar dolar) yakıldı.

Şimdi, Buterin’in bu yükseltmede sunduğu ilk çözüm. Her bir kaynak birimi (örneğin çağrı verileri ve depolama) için taban ücretin toplam taban ücrete bölünmesini öneriyor. Teorik olarak, bu başlangıç ​​ücretinin bir kısmı ile sonuçlanacak.

İkinci daha karmaşık çözüm de taban ücretleri kullanır ancak her bir kaynak için patlama limitleri içerir. Ayrıca, belirli bir yüzde ile taban ücretin çarpılmasıyla elde edilen “öncelikli ücretler” olacaktır.

Çok boyutlu fiyatlandırmanın dezavantajı

Buterin’e göre tüm bu sistemin zayıflığı, “blok oluşturucuların yüksekten düşüğe gas başına ücret düzeninde işlemleri basitçe kabul edemeyecek olmalarıdır.” Bunun yerine, boyutları dengelemeleri ve ek matematiksel bulmacaları çözmeleri gerekecekti.

Topluluğun teklifi geçip geçemeyeceği şu anda belirsiz, dikkatlerinin büyük bir kısmı ETH 2.0’a odaklanmış durumda. Buterin’den yapılan daha önceki bir açıklamaya göre, Ethereum MainNet’in, popüler olarak “birleştirme” olarak bilinen Hisse Kanıtı (PoS) işaret zincirine yerleştirilmesinin 2022’nin ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Şu anda Kintsugi test ağında testler yapılıyor.

Ethereum bugün ne kadar?

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin