Vitalik Buterin cüzdanındaki şaka coin’lerini yine sattı ama bir tokene desteği dikkat çekiyor
Vitalik Buterin cüzdanındaki şaka coin’lerini yine sattı ama bir tokene desteği dikkat çekiyor

Vitalik Buterin cüzdanındaki şaka coin’lerini yine sattı ama bir tokene desteği dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum kurucu ortağı Salı günü 4,3 milyon dolar değerinde token sattı. Vitalik Buterin, son birkaç ay içinde cüzdanına gönderilen 4,3 milyon dolarlık köpek temalı şaka coin daha sattı. Buterin, Proof of Humanity’nin UBI girişiminden token satın almak ve yakmak için fonların bir kısmını kullandı.

Buterin, şaka coin’lerini elden çıkarıyor

Ethereum kurucu ortağı, Salı günü Ethereum cüzdanına istemeden gönderilen altı farklı köpek temalı kripto varlıkları sattı. Buterin, işlemleri merkezi olmayan borsa Uniswap’da gerçekleştirdi. Bu coin’ler arasında bulunan Aidi Inu, Small Doge, Jejudoge, Baby Shiba, Kishu Inu ve HuskyToken’ın toplam değeri 4,3 milyon doların üzerindeydi.

Ancak, bu niş paralar için likidite eksikliği nedeniyle, Buterin’in satıştan sonra aldığı toplam miktar 1.8 milyon dolara yakındı. Dogecoin rakiplerinin fiyatları değer kaybederken en büyük kaybı Baby Shiba değerinin yüzde 72’sini kaybederek verdi.

USD/BHIBA grafiği. Kaynak: CoinGecko

Bu yılın başlarında Dogecoin gibi şaka tokenlerinin başarısının ardından, başarısını taklit etmeyi amaçlayan çok sayıda proje ortaya çıktı. Bu projelerin geliştiricileri, yıldız gücünün projelerine meşruiyet kazandıracağını veya büyük miktarları dolaşımdan kaldırarak bir “token yakma” olarak hareket edeceğini umarak, genellikle Buterin’in cüzdanına büyük miktarlarda token gönderir.

Buterin daha önce de yaptı

Buterin’in bu tür kripto paraları cüzdanından temizlemesi ilk değil.  Mayıs ayında Buterin, büyük miktarlarda Shiba Inu, Akita Inu ve Dogelon Mars’ı o sırada toplam 63 milyon dolardan eliden çıkardı. Borsalardaki likidite bittiğinde, Buterin tokenleri dağıtmaya başladı ve Hindistan Covid-Relief Fund’a 1 milyar dolarlık Shiba Inu tokeni bağışladı.

Buterin, iyi amaçlara hizmet etmek için en son token satışından elde edilen gelirleri kullanmaya başladı bile. Etherscan’dan alınan işlem verileri, Proof of Humanity’nin UBI token arzının %8’ini satın alıp yakmak için yaklaşık 200.000 dolar harcadığını gösteriyor.

Vitalik, destek için UBI token alıp yakıyor

Proof of Humanity, insan kimliklerini merkezi olmayan bir şekilde doğrulamayı amaçlayan bir proje. Proje, UBI tokenlerini doğrulanmış tüm insanlara dağıtan bir Evrensel Temel Gelir girişimi başlatmak için Democracy Earth ile ortaklık kurdu.

Buterin, UBI tokenlerini yakarak toplam arzı azaltır, böylece diğer sahiplerin tokenlerinin değerini artırır. Ek olarak, Universal Basic Income’dan Santiago Siri, eylemi bir Twitter gönderisinde “birinin kripto alanında alabileceği en yüksek doğrulama biçimi” olarak nitelendirerek, bu hareket Buterin’in projeye desteğini işaret ediyor.

En son köpek temalı kripto para temizliği, Mayıs ayında bir önceki kadar büyük olmasa da, son olmayabilir. Buterin daha önce, insanları kendisine büyük miktarda istenmeyen token göndermeyi bırakmaya çağıran halka açık bir zincir üstü mesaj yayınlamıştı, ancak bunun etkisiz olduğu görülüyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin