Sıcak gelişme: Craig S. Wright ilk aşamada Satoshi Nakamoto olduğunu ispat ediyor
Sıcak gelişme: Craig S. Wright ilk aşamada Satoshi Nakamoto olduğunu ispat ediyor

Vitalik Buterin ve Craig Wright, Bitcoin ve Blockchain konusunda çatışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto dünyası ile ilgili görüşlerini ifade etmekten asla vazgeçmeyen biri olarak biliniyor. Hatta Buterin, zaman zaman bütün kripto dünyasını karıştıran tartışmalara da yol açan bir isim. Geçtiğimiz günlerde Vitalik Buterin, Bitcoin’in değerini bir noterlik hizmeti olarak tanımlayan bir tweet attı. Bu söylem karşısında Craig Wright, Bitcoin ile ilgili farklı düşüncelerini dile getirdi.

Tartışma nasıl başladı?

Birisi tweet’i Craig Wright’a yönlendirdi ve bu durum, Wright’ın, Buterin’in neden yanlış düşündüğünü açıklayan uzun bir yazı yazmasına sebep oldu. Wright bunu “cahil bir kavram” olarak nitelendirerek yazısına başladı.

Wright şöyle söyledi:

Günün erken saatlerinde, Bitcoin (ve bu konuda Blockchain) ile ilgili dünyanın en cahil fikirlerinden birine yönlendirildim.

Buterin’in fikrini alıntılayan Wright, yasanın ya da kanunun çözüm olabileceğine dair fikrin yanlış olduğunu belirtti.

Bir noterleşme hadisesinin yaptığı tek şeyin varoluş kanıtını sunmak olduğunu söylemekten dolayı özür dilerim. Kanıt yok. Bazıları MD5 ve Stripwire adındaki araçları hatırlar, bu durumda bir Hash’in bütünlüğü de sorgulanabilir.

Wright, Ethereum’un kurucu ortağının önerdiği iki ana iddiayı çürütmeyi hedefledi:

İddia A – Blockchain, M mesajının, imzalanmış belirli bir türden sadece biri olduğunu kanıtlama yeteneğine sahip.

İddia B – Blockchain, bir tür mesajın henüz yayınlanmadığını kanıtlama yeteneğine sahip.

Wright, Blockchain teknolojisinin doğası ve kullanışlılığı konusundaki temel anlaşmazlığın yanı sıra, blog yayınındaki başlıca anlaşmazlıklardan birine değindi.

Wright şöyle yazdı:

Bazı insanların (ETH kampındakiler) kimlikleri ve bir işlemi imzalama yeteneklerini karıştırdığını ve bunların eş anlamlı olduğunu düşündüklerini düşünüyorum. Bu büyük bir hata. Anahtarın, PKI’nin uzun süren zorlu süreci dışındaki bir kişiyle ilişkilendirilmesinin bir yolu yok ve bu konuşlandırıldıktan sonra, tüm kullanımları ilişkilendirmek ve gizliliği kaybetmek için bir aracımız olmalı.

Wright ayrıca Bitcoin’in dünyanın karşı karşıya olduğu tüm sorunların çözümü olmadığını kabul etti.

Craig Wright, Bitcoin için her sorunun bir çözümü olmadığını söyledi

Bitcoin dünyadaki bütün hastalıkların teknik bir çaresi veya insanlık için sosyal bir sistem değil. Bitcoin, rekabet ilkelerini kullanarak sağlam paralar vermenin bir aracı olarak yola çıktı.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin