Visa'dan ses getirecek kripto araştırması
Visa'dan ses getirecek kripto araştırması

Visa’dan ses getirecek 2022 kripto araştırması! Trend nereye kayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel kredi devi Visa, küçük ve mikro işletmelerin (KOBİ’ler) yaklaşık dörtte birinin 2022’de kripto varlıkları ödeme olarak kabul etmeye başlamayı planladığını açıkladı.

Her dört KOBİ’den biri kripto ile ödemeleri kabul edecek

Kuzey Amerika, Güney Amerika, Asya ve Avrupa’da 100 veya daha az çalışanı olan 2.250 küçük işletme sahibiyle yapılan yeni bir araştırmada, Visa, KOBİ’lerin %82’sinin bu yıl ödemeler için bir tür dijital seçenek sunacaklarını söylediğini tespit etti.

Ankete katılanların %73’ü yeni ödeme şekillerini büyümenin temel itici gücü olarak gördüklerini söylüyor. Ankete katılan işletmelerin %24’ü bu yıl Bitcoin (BTC) gibi kripto ödemelerini kabul etmeyi planladıklarını söylüyor.

Nakitsiz işlemler artacak

18 yaş ve üzeri 1.000 müşteriyle de anket yapılan rapor, tüketicilerin giderek nakitsiz işlemlere yöneldiğini ve ödemelerin dijitalleşmesini hızlandırdığını ortaya koyuyor.

Ankete katılan tüketicilerin yarısından fazlası (%53) önümüzdeki 10 yıl içinde nakitsizliğe geçmeyi umduklarını söylerken, %25’i bunun önümüzdeki iki yıl içinde olacağını söyledi. %16’sı ise zaten yalnızca dijital ödemeleri kullandığını belirtti.

Ankete katılan tüketiciler arasında dijital ödemelere daha fazla güvenmenin en büyük faydaları, daha kolay çevrim içi alışveriş (%47), ardından daha az hırsızlık riski (%38) ve kolaylık (%37) oldu.

KOBİ’lerin %64’ü önümüzdeki on yıl içinde yalnızca dijital ödemelere güvenmeyi planladıklarını söylerken, %41’i bunu önümüzdeki iki yıl içinde gerçekleştirebileceklerini söylüyor.

Visa’nın ticari satış ve satın alma küresel başkanı Jeni Mundy şunları söylüyor:

“Ödemeler artık sadece bir satışı tamamlamakla ilgili değil. Kişinin markasını kanallar arasında yansıtan ve hem işletmeye hem de müşteriye fayda sağlayan basit ve güvenli bir deneyim yaratmakla ilgili.”

Raporun tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin