Flaş Gelişme: Visa CEO’sundan kripto para müjdesi! Sektöre mi giriyorlar?
Flaş Gelişme: Visa CEO’sundan kripto para müjdesi! Sektöre mi giriyorlar?

Visa CEO’su da kripto varlık adaptasyonu hakkında önemli açıklamalar yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mastercard’ın kripto varlıkların “kısmi rezerv” bankacılığını belirleyen bir patent için beklenmedik bir aksiyon alması sonrası, Visa CEO’su kripto paraların mevcut finansal sistemlerin istikrarı için bir tehdit olmadığını iddia etti.

Visa CEO’su Al Kelly: “Bitcoin, altcoinler şu an Visa için bir tehdit değil”

Bitcoin ve altcoinlerin cazibesini yitirmeye başladığını iddia eden eski hedge fon yöneticisi Jim Cramer, CNBC Mad Money programında Visa CEO’su Al Kelly ile şirketin kripto ekosistemine girme konusunda planları olup olmadığını sordu.

Al Kelly’nin görüşleri ise şu şekildeydi:

Piyasa gerçekten şuna inanmalı ki kripto paralar bir emtia olmaktan bir ödeme aracı olmaya doğru ilerliyor diye düşünüyorum. Ayrıca kripto pazarının rahat kullanıma sahip, fiat paralara rahat bir şekilde dönüşebilir bir pazar olması gerekiyor.

Kelly’nin yorumları şüpheci olarak gözükse de kripto varlıkların başarıya ulaşması durumunda Visa’nın bu alana doğru yönelebileceği sinyalleri de içeriyordu. Ancak kısa vadede kripto paraların gelişimini yeterli görmediği için bu piyasadaki varlıklar Visa’nın gözünde henüz birer emtia olarak kaldığını ifade ediyor.

Mastercard’ın son patent başvurusu ses getirmeye başladı

Bu yılın başlarında, Visa’nın en büyük rakibi Mastercard ise “Blockchain tabanlı varlıkların fiat döviz hesaplarına bağlanması için bir yöntem ve sistem” olarak nitelendirilen bir ABD patenti yayınladı. Patentte şu anda bir sorun gözükmüyor. Ayrıca merkezsizlik kalıpları, belgenin ilk cümlesinde geçen “kısmi rezervler” ten söz edilen özet ile hızla gündeme geldi.

ABD yetkililerinden hala onay bekleyen resmi patent, New York merkezli Mastercard’ın aynı anda fiat para birimlerini ve kripto para birimlerini yönetmesini sağlayan bir yöntem içeriyor. Finansal kurumların Blockchain ağlarından para kazanmalarına izin veren sistem, bankaların karmaşık bir veri tabanı, cihazlar ve hesaplar ekosistemi aracılığıyla kripto varlıklarının kısmi rezerv bankacılığını kolaylaştırması bekleniyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin