Vietnam'dan sert kripto para açıklaması:
Vietnam'dan sert kripto para açıklaması: "Riskli bir sektör ve hiçbir mevzuat kabul etmedik"

Vietnam’dan sert kripto para açıklaması: “Riskli bir sektör ve hiçbir mevzuat kabul etmedik”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para sektörü, son zamanlarda benimsemede büyük bir patlama gördü ve aynı şekilde kurumlardan daha fazla ilgi görmenin de yolunu açtı. Artan ilgi, kripto pazarı için iyi bir hızlanmaya sebep olsa da teknolojinin henüz genel kabul görmediği birçok ülke var. Vietnam’da bugün finans bakanı, kripto varlıklar hakkında endişelerini dile getirdi.

“Hiçbir kripto para mevzuatı kabul etmedik”

Basında çıkan haberlere göre, Vietnam Maliye Bakanlığı halkı kripto yatırımlarının riskleri konusunda uyardı:

“Vietnam, sanal para birimleri ve sanal varlıkların ihracı, ticareti ve takası ile ilgili herhangi bir mevzuat kabul etmedi.”

Burada, ülkenin son birkaç yıldır kripto para birimlerine karşı oldukça sağlam bir pozisyona sahip olduğunu ve 2018’de kriptoları bir ödeme aracı olarak yasakladığını belirtmekte fayda var.

Bu vesileyle, Vietnam’ın maliye bakanlığı her zamankinden daha açık sözlü davrandı ve aynı şekilde sanal para birimlerinin ülkenin menkul kıymetler yasalarının bir parçası olmadığını vurguladı.

Sebebi Pi Network mü?

Gelişme olumsuz görünse de bakanlığın kripto endüstrisini araştırmak ve düzenleme politikaları geliştirmek için bir araştırma komitesi oluşturduğunu belirtelim. Bazılarına göre, Pi Network, ülkenin kripto ile ilgili potansiyel riskler ve alandaki hileli faaliyetler hakkında yukarıda belirtilen açıklamasına katkıda bulunmuş olabilir.

Pi Network kısa süre önce Picoin’i piyasaya sürdü ve birçok kullanıcıyı platformuna çekti. Yerel raporlara göre, Hanoi’deki Yayınlar ve Telekomünikasyon Teknoloji Enstitüsü’ndeki Blockchain uzmanları, Pi ağının meşru bir projenin şeffaflığından yoksun olduğuna inanıyor.

Alandaki yasal projelerle ilgili artan endişeler ışığında, kripto para birimlerinin benimsenmesi piyasada zor bir dönemle karşılaşabilir. Ancak, ekosistemin sloganı her zaman “Kendi Araştırmanızı Yapmak [DYOR]”.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin