Vietnam kripto madencilik donanımlarını da yasakladı.
Vietnam kripto madencilik donanımlarını da yasakladı.

Vietnam kripto yasağının ardından madencilik donanımlarını da yasakladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vietnam kripto paraların yasak olduğu ülkelerden biri. Artan dolandırıcılık olaylarının ardından bu yıl başlayan kısıtlama hamlelerine, son olarak hükümet tarafından bir yenisi daha eklendi.

Vietnam kripto madenciliği donanımlarını yasaklıyor

Maliye Bakanlığı, kripto madenciliği donanımının tüm ithalatına yasak getirilmesi çağrısında bulundu. Vietnam’ın merkez bankası olan Vietnam Devlet Bankası’nın (SBV) ise bu kararı desteklediği bildirildi.

Madencilik donanımı daha önce kaçak malzeme olarak listelenmemişti. Başbakan Nguyen Xuan Phuc’un kripto paralara ilişkin daha sıkı düzenlemeler talep etmesiyle konu yeniden gündeme geldi ve madencilik donanımlarının, insanların kripto para elde etmesi için üretilen bir araç olduğu gerçeği, bu yasaklamanın temel dayanağını oluşturdu.

Bu yılın başında dolandırıcılık zirve yapmıştı

Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da şimdiden yasağı destekleyici bir tavır sergiliyor.

Vietnam, bu yılın başlarında, Modern Tech JSC adlı bir şirketin gerçekleştirdiği 658 milyon dolarlık ICO dolandırıcılığıyla ilgili haberlerin patlak vermesiyle birlikte, kripto dolandırıcılığına karşı korunma çabalarını artırmaya başlamıştı. 32.000’den fazla yatırımcının dolandırıldığı olayın ardından hükümet, halkı daha fazla sömürüye karşı korumaya çalışıyor.

Görünüşe bakılırsa, Vietnam’ın kripto paralara karşı duruşunun doğası olumsuz olacak. Önümüzdeki yıllarda, kripto para birimleri meşrulaştıkça Vietnam da kısıtlamalarını hafifletebilir.

chepicap

Vietnam gelecekte Blockchain inovasyon merkezi olmak istiyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin