Vietnam, blockchain, blockchain haberleri
Vietnam Blockchain

Vietnam gelecekte Blockchain inovasyon merkezi olmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vietnam, hükümetin karmaşık düzenlemelerine rağmen potansiyel olarak gelecekteki bir Blockchain tabanlı teknoloji merkezi olacağını öngörüyor.

Vietnam ekonomisi, son otuz yıl içinde oldukça zorlu koşullara ve sınırlamalara maruz kaldı. Ancak hükümet gelecek yıl ekonomide % 6,7’lik bir büyüme hedefliyor.

Ülkenin Fintech savunucuları, iyileştirme için güzel bir zeminin olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca ülke bankacılığında hala devre dışı olduklarını da ifade ediyorlar. Ülkedeki yetişkinlerin sadece %31’i banka hesabına sahipken,% 40’ı 2021’e kadar akıllı telefonlara sahip olacak. Bu da ülkenin finansal hizmetlerinde bir devrim yaratabilecek.

Vietnam’ın Infinity Blockchain Labs şirketindeki kurumsal pazarlama müdürü Nicole Nguyen, bunun insanları çekmek için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyor ve ekliyor:

“Vietnamlı startuplar için fikirlerini ve kullanıcı tabanını büyütme, özellikle de yoğun alt tabaka nüfusuna erişmek için mükemmel fırsatlar sunuyor.”

Infinity Blockchain Labs, bu ayın başlarında Vietnam’ın küresel Blockchain ekosistemindeki geleceğini tartışmak için Ho Chi Minh şehrinde 2 bin katılımcının olduğu Blockchain Week Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

Vietnam’da kripto para kullananlara para cezası var

Bankacılık hizmetlerini kitlelere ulaştırmak için Blockchain teknolojisinin uygulanması konferansta tartışılan sorundu. Görüşülen diğer konular ise çiftçilere bir yasal koruma katmanı eklenmesi için arazi tescilinde potansiyel Blockchain kullanımının yanı sıra gelecekte üretim, lojistik ve işlem maliyetlerini izlemek için olup olamayacağıydı.

Vietnam Eyalet Bankası (SBV) tarafından 30 Ekim tarihinde yayınlanan bir kararname ile kripto paraların yasal bir ödeme şekli olmadığını belirtilmişti. Kararnameyi çiğnemekten suçlu bulunanlar 200 milyon Dong (yaklaşık 9 bin dolar) para cezasına çarptırılabilir.

Yapılan Blockchain konferansından sonra, ülkedeki vatandaşların bu teknolojiye olan hevesi ve inancının üst seviye olduğu ortaya koyuldu. Nguyen, fintech’te, tarımsal işlerde, tıbbi malzemelerde ve tüm Internet of Things projelerinde Blockchain’in uygulanabilir olduğunu gördü.

Nguyen bu konferansın, Vietnam için Blockchain potansiyellerini tanıması ve gerçekleştirmesi için bir başlangıç ​​olduğuna inandığını belirtti.

Newsbtc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin