ViaBTC, Monero için yeni maden havuzu açıyor
ViaBTC, Monero için yeni maden havuzu açıyor

ViaBTC tarafından başlatılan Monero (XMR) madenciliğindeki gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler bir kripto para maden şirketi olan ViaBTC, 28 Eylül’de Monero için yeni maden havuzunun açılışını duyurdu. Şirket ayrıca resmi açıklamalarında tüm node madencilerinin, XMR madencilik ücretinde 28 Aralık’a kadar %50 indirim olacağını belirtiyor.

ViaBTC, Monero için yeni maden havuzu açıyor

Şu anda ViaBTC, %4 madencilik ücretini blok ödüller ve madencilik ücreti işlemlerinden almakta. Şirket konuya yönelik şunları söyledi:

“XMR madenciliği için %50 FEE CUT. Süre: 28 Eylül-28 Aralık 2018 (HKT). Kurallar: TÜM modların ViaBTC havuz madencileri, XMR’yi %50 ücret ile üç ay için çıkarabilir. Promosyon bittikten sonra ücretler her zamanki gibi devam edecek.

Monero ekosisteminin maden alanı tartışmalı bir tarihe sahip. Coinhive olarak bilinen madencilik yazılımı, Monero’nun güvenilir olmayan üçüncü şahıslar tarafından yasa dışı yollar ile çıkarılmasına neden oldu.

İddia: Tüm Monero’nun yüzde 5’i yasa dışı olarak çıkarıldı!

Temmuz ayında, tüm Monero’nun %5’inin yasa dışı olarak çıkarıldığı ve Monero cryptomining kötü amaçlı yazılımın, kripto para birimini kullanan çok sayıda web sitesinin arka planında çalıştığı ve ilgili sistemlerin işlem gücünü kullanarak işlendiği bildirildi.

Diğer bir Temmuz istatistiği ise Monero’yu benimseyen tüm karma gücün %2’sinin çeşitli kötü amaçlı yazılım gruplarından geldiğini öne sürüyor. Madencilik dolandırıcılığı sadece rastgele web siteleriyle sınırlı kalmadı, aynı zamanda birkaç hükumet ve üniversite portalına da saldırdı.

Monero madenciliği kötü amaçlı yazılımların odak noktasında

Farklı bir olayda, Brezilya’daki yaklaşık 200.000 MicroTik yönlendiricinin saldırıya uğradığı ve gizlice Monero’ya ayarlandığı ortaya çıktı. Daha önceki davalara benzer şekilde, dolandırıcılar parayı ülkedeki kripto paraya çevirmek için Coinhive’ı kullandılar.

Aynı zaman diliminde, ünlü çevrimiçi arena savaş video oyunu, League of Legends da kötü amaçlı yazılım tarafından vuruldu. Monero’nun yasa dışı madenciliği, bir Reddit kullanıcısı tarafından Garena sunucusundan keşfedildi ve birçok oyuncu bilgi sahibi olmadan madencilik yapıyordu.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin