featured

Kritik destek kaybedildi: VET fiyatı için sıradaki hareket toparlanma mı düşüş mü olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan VeChain (VET), önemli bir yatay destek noktasını kaybetti. Bu yüzden, kısa vadede fiyat daha fazla değer kaybı yaşayabilir.

Mevcut seviyeden bir sıçrama gelirse trend yeniden yükselişe geçektir ve bu da düzeltmenin tamamlandığının işareti olacaktır. Bununla birlikte, uzun vadeli yatay desteğin geri kazanılamaması durumunda düşüş hareketi bir süre daha devam edecektir.

Fiyat kritik desteğin altına düştü

Haftalık grafik, şimdilik düşüş eğilimine işaret ediyor. Çünkü VET, 0,022 dolardaki yatay destek alanının altına düştü. Bu bölge, yılın başında geri kazanıldığı için çok kritiktir.

Son düşüş hareketinin ardından bu bölgenin yeniden direnç sağlaması bekleniyor.

VET

Haftalık RSI düşüş eğilimi gösteriyor. Çünkü gösterge şu anda 50 işaretinin altında ve düşmeye devam ediyor. Bu da trendin düşüş eğiliminde olduğunun başka bir kanıtıdır.

VET fiyat tahmini: Düzeltme tamamlandı mı?

Haftalık grafikteki düşüş işaretlerine rağmen, günlük grafikteki teknik analiz daha olumlu. Günlük grafik, Şubat ayının sonundan bu yana devam eden düzeltmenin tamamlanabileceğini gösteriyor.

Bunun birkaç nedeni var. İlk olarak, günlük RSI bir yükseliş sapması oluşturdu. Bu, fiyat düşüşüne bir momentum düşüşünün eşlik etmediği bir durumdur ve genellikle yükseliş trendinin tersine dönmesine yol açar.

Diğer neden, bu sapmanın 0,786 Fib düzeltme destek seviyesinde gerçekleşiyor olmasıdır. Fibonacci düzeltme seviyeleri ilkesine göre, bir yönde önemli bir fiyat değişikliği yaşanmasının ardından kısmen bir geri çekilme gelir.

0,786 Fib seviyesi, bir düzeltmeden sonra dip olarak hareket edebilir.

Son olarak, VET için yapılan dalga sayısı analizi tam düzeltme olasılığı ile uyumludur. Teknik analistler tarafından kullanılan Elliott Wave teorisi, bir trendin yönünü belirlemek için tekrar eden uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisinin analizini içerir.

Dalga sayısı, A:C dalgalarının tam olarak 1:0,618 oranına sahip olduğu bir A-B-C yapısını gösterir. Bu, bu tür düzeltmelerde en yaygın ikinci orandır.

Bu nedenle, VET fiyat düzeltmesinin tamamlanmış olması ve bunu yukarı yönlü bir hareketin takip etmesi mümkündür.

Ancak, 0,18 dolar seviyesinin altında bir kapanış gerçekleşmesi durumunda yükseliş tezi geçersiz kılınacaktır. Bu durumda VET için en yakın destek noktası olan 0,15 dolara doğru hareket edebilir.

BeinCrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin