Verilere göre kripto paralar ayı piyasasına girdi, ama olumlu bir işaret var

Verilere göre kripto paralar ayı piyasasına girdi, ama olumlu bir işaret var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, yatırımcıların kripto para birimlerinin ayı piyasasında olduğu düşüncesiyle endişeleri yansıtıyor, ancak hâlâ umut vadeden bir gösterge var.

Blockchain analitik firması Santiment’in sosyal trend verileri, çoğu tüccarın kriptonun resmi olarak bir ayı piyasasına girdiğine inandığını gösteriyor. Ayı piyasası, yaygın karamsarlık ve olumsuz yatırımcı hissiyatı arasında son zamanlardaki yüksek seviyelerden sert bir düşüşle karakterize edilen uzun süreli fiyat düşüşlerini ifade eder.

https://twitter.com/santimentfeed/status/1480427806064402433

Bu, önceki haftadaki düşüşleri takip ediyor ve Bitcoin 8 Ocak’ta 40.505$’a düştü. CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin şu anda son yedi gün içinde %10,58 oranında değer kaybetti.

Altcoin tokenlerinin çoğu da son yedi gün içinde %10 ile %30 arasında kayıplar gördü. Bununla birlikte, Chainlink (LINK, +%31.14), Cosmos (ATOM, +%6.11) ve İnternet Computer (ICP, +%34.97) gibi tokenler haftalık bazda yükselişine devam ediyor.

ABD Merkez Bankası’nın Aralık ayı toplantısında bu Mart ayında faiz oranlarını artırabileceği sinyalleri vermesinin ardından, hisse ve kripto piyasaları 5 Ocak’ta ani bir düşüş yaşadı. Ayrıca, Bitcoin madenciliğinde ikinci en büyük ülke olan Kazakistan’daki huzursuzluğu bastırmak için ülke çapında bir internet kesintisi, yerel madencilerin ekipmanlarını kapatmaya zorladı.

Bir olumlu işaret

Piyasa düşüşlerinin ardından, Kripto Korku ve Açgözlülük endeksi aşırı korku bölgesinde kalıyor ve 100 üzerinden 23 puanda bulunuyor.

Crypto Fear & Greed Index

Santiment’e göre, düşüş eğiliminin bu kadar yaygın olduğu son zaman, Bitcoin’in 64.899 dolardan 30.000 dolara kadar düştüğü 2021 Mayıs ayının ortalarındaydı.

Blockchain analitik firması, genel olarak düşüş eğiliminin yaygınlığının, zayıf ellerin teslim olduğuna dair çok umut verici bir işaret olabileceğini belirtiyor. Önceki “ayı piyasası” yükselişlerinin FUD (Korku, Belirsizlik, Şüphe) durana kadar kısa vadeli artışlara yol açtığına dikkat çekiyor.

Kripto analist Lark Davis, yükselen enflasyonun ortasında Bitcoin için gelen satın alma baskısını şaka yollu bir şekilde ima etti. 12 Ocak (Çarşamba), Crypto Lark’a göre enflasyonun %7,1’lik yüksek seviyeye ulaşmasının beklendiği yeni istatistiklerin yayınlanmasını görecek. Yükselen enflasyon, bir enflasyon riskinden korunma işlevi gördüğü için Bitcoin için faydalıdır.

Bitcoin şu an ne kadar?

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin