Tether, 2023 yılında teminatlı kredi vermeyi bırakacak…

Veriler Tether’de büyük bir likiditeyi mi işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tether stablecoin’i (USDT), yatırımcıları piyasada toplu itfalarla başa çıkabileceğine ikna etmekte başarısız olmuş gibi. En büyük DeFi stablecoin borsası olan Curve’den gelen veriler, en büyük likidite havuzunun büyük ölçüde USDT’ye doğru eğildiğini gösteriyor. 

Yatırımcıların parayı diğer sabit paralar, yani USDC ve DAI lehine değiştirmesi her şeyi ortaya koyuyor. 3pool on Curve olarak adlandırılanın %65’i USDT’den oluşuyor. Tokenin yaklaşık 650 milyon dolara denk geliyor. Havuzun geri kalan %35’i eşit olarak USDC ve DAI anlamını taşıyor. 

Yazma sırasında, USDT hala dolar sabitinin marjinal bir şekilde altında işlem görüyor ve yaklaşık iki aydır böyle. Ayrıca USDC ve DAI’ye göre ucuz fiyattan işlem görüyor. Kripto piyasaları 2020’den bu yana en zayıf seviyelerine düşerken, tüccarlar bir sonra hangi tokenlerin patlayabileceğinden emin değiller.

USDT satışları Tether güvencesine rağmen devam ediyor

USDT’ye yönelik incelemenin büyük bir kısmı, Terra kazasının ardından geliyor. TerraUSD (UST) stabilcoinin patlaması, diğer tokenlere yönelik incelemeyi artırdı. Tether’in Terra sonrasında sallandığını biliyoruz. O süreçten sonra ise bir türlü USDT/USD 1 dolara sabitlenemedi.

USDT o zamandan beri Mayıs ayındaki düşüşten büyük ölçüde kurtulmuş olsa da, rezervlerinin doğasına ilişkin belirsizlik o zamandan beri tokeni tıkadı. Kripto tüccarları , Tether’i hangi varlıkların stablecoin’i desteklediği konusunda açık olmadığı için eleştirdi.

USDT’nin toplam piyasa değeri, bir itfa telaşının ortasında Mayıs ayından bu yana yaklaşık 15 milyar dolar azalarak 66 milyar dolara geriledi. Bu, tokeni USDC tarafından geçilmekten yaklaşık 10 milyar dolar uzaklaştırıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin