Veriler, Nasdaq endeksi ve SP500’ü negatif görürken Hedge fonlarını öne çıkardı…

Veriler, Nasdaq endeksi ve SP500’ü negatif görürken Hedge fonlarını öne çıkardı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ekonomik verilerin kıskacında kalan dünya, bir türlü krizden çıkamıyor. Emtiaların bile az değer kazanması süreci çıkmaza sokuyor. Ayrıca hisse senetleri ve kripto tarafında istenilen sonuçların gelmemesi süreci daha da ilginç kılıyor.

Engellenen tedarik zincirlerinin bir sonucu olarak dünya mali piyasalarının kötüleşen koşulları ve ekonomik enflasyon göz önüne alındığında, yatırımcılar sermayeleri için hangi piyasaların en iyi olduğunu kestirmek zor. İnsanlar, giderek daha fazla endişe duymaya başladılar.

Eurekahedge With Intelligence’ın Mayıs ayı için en son verileri, hedge fon yöneticilerinin Nisan ayında %0.72’lik bir kayıp gördüğünü gösteriyor. Buna rağmen, 24 Mayıs’ta bir Kurumsal Varlık Yöneticisi raporuna göre, hedge fon yöneticileri teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ve S&P 500’ü sırasıyla %12,54 ve %8,08 oranında geride bıraktı.

Veriler, Nasdaq endeksi ve S&P 500’ü ekside gösteriyor

Nitekim, küresel hedge fonlarının %80’i S&P 500’den daha iyi performans gösterdi. Ayrıca Nisan ayında %44’ü pozitif getiri sağladı. Küresel hedge fonları bu yıl şu ana kadar %1,83 kaybetti. Buna karşın S&P 500’ün aynı dönemdeki %13,31’lik kaybı oldu. 

2022’nin ilk dört ayında, küresel riskten korunma fonları, 50 milyar dolarlık net yatırımcı çekilmesine sahipti ve bu, performansa dayalı varlıklardaki 6.9 milyar dolarlık artışla büyük ölçüde dengelendi.

Eurekahedge Avrupa Hedge Fonu, DAX Endeksini geride bıraktı

Eurekahedge Avrupa Serbest Fon Endeksi’nin Nisan ayındaki performansı, ay boyunca %1,74 ile DAX Endeksi’nin performansından daha iyiydi. 

Nisan 2022 sonu itibarıyla, Avrupa hedge fonlarının yatırım getirisi, yılın başına göre %4,49 daha düşüktü. 

Kripto hedge fonu 2022’de düştü

Eurekahedge Crypto-Currency Hedge Fund Index tarafından ölçüldüğü üzere, birincil vurgusu kripto para olan fon yöneticilerinin yatırım getirisiydi. Nisan ayında %12,87 oranında düşerek, bugüne kadarki toplam getirilerini -%20,28’de bıraktı. Piyasadaki oynaklık, diğer risk varlık türlerinde olduğu gibi kripto para piyasalarında da etkili oldu.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin