Ethereum Merge tamamlandı: Peki sırada ne var?

Veri analizi açıkladı: Ethereum short işlemleri gelişiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Daha geniş piyasa çöküşünün ortasında, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) büyük bir düzeltmeye girdi. Geçen haftaki düşüşün ardından ETH fiyatı 2.000 dolar seviyelerinde seyrediyor. Bir önceki hafta ise 1.800 doların altına kadar düşmüştü.

Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, Ethereum (ETH) için bir sonraki fiyat hareketinin ne olabileceğine dair bize bazı ipuçları veriyor. Veri sağlayıcı, 8 saatlik bir grafikte, ETH için 2.000$’dan oluşan ağır Short’lar olduğunu kaydetti.

Santiment, genellikle Short işlemlerinin iyi bitmediğini gösteriyor. Bu da, Ethereum fiyatında bir geri sıçrama gösterebilir. Ancak ilgili başka bir faktör de ETH değişim arzı. Santiment konuyla ilgili şunları paylaştı:

“Son bir yıldır borsalarda arzda güzel bir düşüş görürken, 1 Mayıs 2022’de insanlar pozisyonlarından çıkmak için acele etti. Bu da borsalardaki arzda büyük bir artış görülmesine neden oldu. Bu olaylar fiyatın kendisine açıkça yansıdı.”

Öte yandan döviz arzındaki herhangi bir artış, ek bir düşüşü tetikleyecektir. Bu da yatırımcıların panik halinde olduğunu ve tamamen vazgeçtiğini gösteriyor. Durum korkutucu görünse de, yeni pozisyonlar oluşturmak için iyi bir zaman göstergesi olabilir.

Ethereum için bazı olumlu göstergeler

Santiment, Ethereum için 90 günlük MVRV (Piyasa-Değer-Gerçekleşen-Değer) Oranı üzerinde de durdu. MVRV’nin “sahiplerin orta vadeli kar/zararını ölçtüğü tarihsel olarak, yerel bir dip geliştirildiğini gören fırsat bölgesine neredeyse girdiğimizi” ekledi.

Küresel makrolar, kripto piyasasının ivmesini belirlemede büyük rol oynamaya devam ediyor. Enflasyonun ortasında, ABD hisse senedi piyasası ve S&P 500, Federal Rezerv’in agresif faiz oranlarını artıracağı korkusuyla zayıflık belirtileri gösteriyor. Aynı zamanda, ABD’nin resesyona girme korkuları da yüksek. Tüm bu veriler kripto piyasasına büyük bir etken oluşturuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin