Vergiden muaf kripto para vadisi kuruluyor.
Vergiden muaf kripto para vadisi kuruluyor.

Vergiden muaf kripto para vadisi kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dubai hükümeti destekli bir kuruluş olan Dubai Çoklu Emtia Merkezi (DMCC), ülkenin serbest bölgesinde kişisel, kurumsal veya stopaj vergilerinin olmadığı bir kripto para vadisi oluşturmak için İsviçre’nin Kripto Vadisi Girişim Sermayesi ile bir araya geldi.

Kripto para birimleri dijital dünyada daha fazla zemin kazanmaya devam ediyor. DMCC, İsviçre kripto vadisinden ortaklarının desteğiyle, yeni girişimler için kuluçka, Blockchain eğitimi, iş birliği tesisleri, etkinlikler ve eğitimin yanı sıra rehberlik ve finansman da dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunacak.

Kripto para vadisi, küresel Blockchain ekonomisine güç katacak

Dünya Ekonomik Forumu Davos 2020’de DMCC, şehrin en büyük ticaret bölgesinin merkezinde; büyümeyi, iş birliğini ve aynı zamanda küresel Blockchain ekonomisinin bütünlüğü hızlandırmak için tasarlanan serbest bölgede bir kripto vadisi kurulacağını açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

DMCC, Dubai genelinde yerel ticareti yönlendiren dinamik bir iş merkezidir. DMCC’de Kripto Vadisi’nin piyasaya sürülmesi, şehrin dinamik iş ortamını geliştirecek ve BAE hükümetinin gelecekteki ekonomiyi şekillendirecek yenilikçileri, girişimcileri ve öncüleri çekmek için yarattığı stratejisini destekleyecek.

DMCC’nin temel avantajı, Dubai’deki serbest bölgelerden birinde bulunması ve vergi ödemekten muaf olması anlamına geliyor. Ayrıca bu bölgede işletmelerin gelirlerinin tam yüzdesini tutmasına izin veren para birimi kısıtlamaları da yok.

Şirketler vergiden muaf olacak

Bu nedenle DMCC’nin Kripto Vadisi’nde kurulan Blockchain ve kripto şirketleri de vergi muafiyeti ayrıcalığına sahip olacak. Şu anda DMCC’ye kayıtlı 17 bin firma olduğu biliniyor. Yeni kripto para vadisinin merkezi ise Jumeirah Lakes Towers’ta olacak.

Öte yandan CV VC’nin kurucusu Ralf Glabischnig de yenilik hakkında yorum yaptı:

Güçlü bir yerel ortak olan DMCC ile MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesine girmekten mutluluk duyuyoruz. MENA bölgesinde aktif olarak çalışan güçlü ortaklarımız Lykke, Coreledger, Inacta ve Tezos gibi şirketleri kripto vadisinden Dubai’ye getirmek istiyoruz.

Hareket, kripto alanındaki çeşitli firmalar tarafından da ilgi gördü. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter paylaşımında bunun “ileri yönlü bir hareket” olduğunun altını çizdi.

coinspeaker


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin