Topluluk tartışıyor: Verge başka bir saldırının daha eşiğinde mi?
Topluluk tartışıyor: Verge başka bir saldırının daha eşiğinde mi?

Verge başka bir saldırının daha eşiğinde mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Verge (XVG)’nin Pornhub ile olan ortaklığını duyurmasından bu yana, Verge topluluğu arasında tartışılacak sıcak bir konu oluştu. Ortaklık, Verge’yi destekleyenlerin ikiye bölünmesine neden oldu. Ancak yakın zamanda Verge, ikinci kez %51’lik bir saldırı ile karşı karşıya kaldı ve bu da piyasada bir bozulmaya yol açtı. Peki Verge başka bir saldırının daha eşiğinde mi?

Topluluk tartışıyor: Verge başka bir saldırının daha eşiğinde mi?

Verge’nin son günlerde karşı karşıya kaldığı %51 saldırısı, Verge’nin daha önce uğradığı ilk saldırıda hiçbir şey yapmadığına, ancak ortaklıklar sonrasında topluluğun dikkatini ortaklıklara çekerek bu konunun üzerini kapatmaya çalıştığına yönelik tartışmaların ortaya çıkmasına neden oldu.

Saldırgan, savunmasız bir koddan yararlandı ve Verge Blockchain’de yanlış zaman damgalarını ayarlamak için onu manipüle etti. Saldırgan, beşten iki algoritmanın tam kontrolüne sahip. Bu, 2155850 ve 2206272 bloklarında madencilik için çoklu algoritma yaklaşımı kullanıldığı için 35 milyon XVG’nin çalınmasına yol açtı. Saldırı ilk kez gerçekleştiğinde 20 milyon XVG tokeni kaybedildi ve ikinci saldırı aynı tekniğin kullanımıyla gerçekleşti. İkinci saldırı aynı zamanda Verge Currency ve Litecoin yaratıcısı Charlie Lee arasında bir çatışmaya yol açtı. Charlie Lee konuya yönelik şu paylaşımı yaptı:

Verge madenciliği yeniden sömürülüyor. Birisinin %51’i tekrar Verge ağına saldırdı ve ağı ele geçirdi. PornHub işlemleri tersine döndü!

Verge bu sorunu çözmek için acil bir hard fork üzerinde çalışmaya başladı

Verge bu sorunu çözmek için acil bir hard fork üzerinde çalışmaya başladı. Ancak Verge topluluğunun çoğu bu fikri benimsemiyor ve bunun sadece kısa vadeli bir çözüm olduğunu uzun vadede işe yaramayacağını iddia ediyor. Ayrıca, Reddit’teki Verge topluluğu, Verge kodunun hala saldırıya açık olduğunu ve önceki saldırının devam ettiğini belirtiyor.

CoinMarketCap verilerine göre Verge, yazım sırasında 630 milyon dolarlık piyasa değeriyle 0,042 dolar seviyesinden işlem görüyor ve son 24 saatte %1,6 oranında düşüş yaşadı. Kripto para, saldırıdan bu yana 32. sırada yer almakta.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin