Venezuellalılar Petro ile ev ve diğer mülkleri satın alabilecek
Venezuellalılar Petro ile ev ve diğer mülkleri satın alabilecek

Venezuellalılar Petro ile ev ve diğer mülkleri satın alabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuellalılar Petro ile ev ve diğer mülkleri satın alabilecek. Venezuellalılar yeni ulusal kripto paraları ile evleri ve diğer mülkleri satın alabilecekler. Başkan Nicolas Maduro, Petro ile yapılan emlak anlaşmalarının Nisan ayında onaylanacağını duyurdu. Hükümet ayrıca, petrol destekli kripto para birimi olan Petro’nun ön satışından sağlanan fonları kullanarak 230 bin yeni evin inşasını da finanse edecek.

Petro ile ödemeleri kabul eden dört ekonomik bölge oluşturuluyor

Venezuella’daki tüm vatandaşlar ve tüzel kişiler artık web sitesi aracılığıyla ulusal kripto para birimini satın alabiliyor  ve kısa bir süre sonra da Petro’larını harcayabiliyor. Nicolas Maduro petrol destekli kripto para birimi Petro ile gayrimenkul satışına 20 Nisan’dan itibaren izin vereceğini belirtti.

Venezuella cumhurbaşkanı, yetkililerin Petro’yu dolaştırmak için dört özel ve münhasır ekonomik bölge yaratacağını da açıkladı. Bu bölgeler; Los Roques, Paraguana, Urena ve Margarita Adası’nda yer alacak. Mallar ve hizmetler, devlet tarafından verilen yeni kripto para birimi Petro ile fiyatlandırılacak.

Venezuellalılar Petro ile ev ve diğer mülkleri satın alabilecek
Venezuellalılar Petro ile ev ve diğer mülkleri satın alabilecek

Petro artık fiat para birimleri ve kripto paralar ile satın alınabiliyor

Geçtiğimiz ay Nicolas Maduro ülkedeki tüm tasarruf bankalarına Petro kullanma yetkisi verdi. Daha sonra, dövizle uğraşan tüm devlet kurumlarına aynı şeyi yapmaları yönünde talimat verildiği belirtildi.

Nicolas Maduro, Petro ön satışının 30 günü boyunca, 133 ülkeden 200 binden fazla sipariş verildiğini açıkladı. Nicolas Maduro, yerel televizyona verdiği demeçte, siparişlerin toplam tutarını 5,25 milyar ABD doları olarak belirledi. Başkan ayrıca, Petro’nun artık Rus rublesi, Çin yuanı, Türk lirası ve euro gibi fiat para birimleri ve Bitcoin, Ethereum ve NEM gibi kripto para birimleri ile satın alınabileceğini de belirtti.

Venezuellalılar Petro ile inşa edilecek üç milyon konutu bekliyor

Bu haftanın başlarında Venezuella’nın devlet başkanı, Şubat ayında ulusal kripto parasının çıkarıldığından bu yana 82,5 milyon Petro satıldığını söyledi. Caracas’taki sosyalist hükümet, 236 bin yeni evin inşasını finanse etmek için ön satıştan toplanan 735 milyon doların bir kısmını kullanmayı planlıyor.

Yetkililer, 2011 yılında başlatılan “Büyük Konut Misyonu” kapsamında 2019 yılına kadar toplam 3 milyon konut inşa etmeyi planlamakta. İnşaatları, petrol destekli para biriminin satışından sağlanan fonlarla finanse edilecek. Bir cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile projeye 14.000 hektarlık devlet mülkiyetindeki arazinin tahsis edilmesi de bekleniyor. Venezuellalılar Petro ile inşa edilecek üç milyon konutu sabırsızlıkla bekliyor.

Venezuellalılar Petro ile ev ve diğer mülkleri satın alabilecek
Venezuellalılar Petro ile ev ve diğer mülkleri satın alabilecek

“Venezuella Petro’ya karşı önlemleri reddediyor.”

Nicolas Maduro, Beyaz Saray’ın getirdiği yeni yaptırımların reddedildiğini tekrarladı. ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde Venezuela kripto paraları ile yapılan işlemlerden Amerikan vatandaşlarını ve tüzel kişileri yasaklayan bir yürütme emri imzaladı. “Venezuella Petro’ya karşı önlemleri reddediyor.” diyen Nicolas Maduro, yaptırımlarla ülke ekonomisine zarar vermeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı, Venezuella’nın başka bir küresel Blockchain ve kripto para teknolojisi etkinliğine de ev sahipliği yapacağını açıkladı. Söz konusu konferans, Nisan ortası Caracas’ta yapılacak.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin