Venezuelalı yetkililer 100'den fazla kaçak madenci ele geçirdi
Venezuelalı yetkililer 100'den fazla kaçak madenci ele geçirdi

Venezuelalı yetkililer 100’den fazla kaçak madenci ele geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Venezuelalı yetkililer merkezi bir eyaletin yerleşim bölgesinde yüzden fazla kaçak madenciye el koydu. Raporlara göre, madencilik çiftliği, ulusal kripto para birimi gözlemcisi Sunacrip’in bu operasyonlar için gerektirdiği izinler olmadan yasadışı olarak faaliyet gösteriyordu. El koymaya ulusal polis, ulusal elektrik şirketinden memurlar ve Sunacrip önderlik etti.

Yetkililer, Venezuela’nın merkezi bir eyaleti olan Miranda’daki yerleşim bölgesinde bulunan gizli bir çiftlikte yasadışı olarak faaliyet gösteren yüzden fazla madenciye el koydu. Polis ve yetkililer tarafından ise hem ulusal elektrik şirketinden (Corpoelec) hem de ulusal kripto para birimi izleme kuruluşundan (Sunacrip) bildirilmeyen madencilik faaliyetini kontrol etmek için bir inceleme başlattı.

Maden çiftliği güncel olarak dağıtıldı ve madencilik ekipmanlarına Sunacrip tarafından el konuldu. Kripto para madenciliği Venezuela’da tamamen yasal bir işlemdir ancak elektrik sistemini olası gerilimlerden korumak için Sunacrip tarafından verilen bir dizi izin gerektirir. Ancak, geçmişteki olaylar nedeniyle, bazı madenciler Sunacrip’in gözetiminden kaçınarak ve bu olayların gerçekleşmesine fırsat vererek yeraltında madencilik yapmayı tercih ediyor.

Sunacrip, madencilere defalarca güvence vererek, madencilerin kuruluşa kaydolması için çağrılarda bulunduğunu hatırlatalım.

Yasa dışı madenci operasyonu

Ayrıca yetkililerin eyalette gerçekleştirdiği tek el koyma bu değil. Aynı eyalette, bölgede faaliyet göstermek için gerekli izinlere sahip olmayan bir depodan 165 maden makinesi ele geçirildi. Bu olay gibi önceki el koyma da polis güçleri ve Sunacrip görevlilerinin ortak eylemiydi. Bu yıl Sunacrip, teftiş sürecinde olası usulsüzlükleri önlemek için bu ziyaretlerin her zaman bir Sunacrip görevlisi eşliğinde yapılmasını zorunlu kıldı.

Ayrıca Haziran ayında, makineleri taşırken izin verilmediği için 400’den fazla madenci ele geçirildi. Yetkililer, bir yol kontrol noktasında madenci ekipmanlarına da el koydu.

Ancak kayıtlı Venezuellalı madencilerin bile daha önce elektrik şirketi memurları ve Sunacrip ile sorunları vardı. Ağustos ayında, ulusal elektrik şirketinden memurlar, Carabobo eyaletinde garip koşullarda kayıtlı Bitcoin madencilerinin güç kaynağını kesti. Sunacrip, etkilenen taraflar arasında arabuluculuk yapabildi ve madenciler bir hafta sonra elektrik şebekesine yeniden bağlandı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin