Venezuela ve Arjantin'de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?
Venezuela ve Arjantin'de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?

Venezuela ve Arjantin’de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sektör oyuncuları, bu yıl Venezuela ve Arjantin’de kripto kullanımının arttığını iddia ediyor. Venezuela’da, ülkenin en aktif kripto borsalarından biri olan Cryptobuyer’ın CEO’su, ülkede yapılan Bitcoin (BTC) ödemelerinin her ay ikiye katlandığını iddia etti.

Koronavirüs salgını sektörde işleri değiştirdi

Criptonoticias ile bir röportajda konuşan Cryptobuyer Başkanı Jorge Farías şunları söyledi:

Koronavirüs salgını, temassız ve uzaktan ödeme çözümleri dahil olmak üzere alternatif bir ödeme sistemi geliştirmeyi her zamankinden daha gerekli hale getirdi.

Borsa patronu, firmasının kripto ödeme talebindeki artışla başa çıkmak için bir işe alım çılgınlığı yaşadığını ve personelinin boyutunu “yalnızca geliştirme düzeyinde değil, aynı zamanda teknik destek ve müşteri hizmetleri departmanlarında da ikiye katladığını” iddia etti.

Pizza Hut da kripto para kabul etmeye başladı

İddia, ülkenin en büyük perakendecileri ve hizmet sağlayıcılarından bazılarıyla bir dizi kripto ödeme anlaşması imzalayan borsa için bir tampon yılın ardından geldi. Firma, trader’ların Bitcoin ve bir dizi altcoin ile ödeme kabul etmesine izin veren bir satış noktası çözümü sunuyor.

En son anlaşma, geçen hafta borsanın ödeme ağ geçidi üzerinden kripto ödemesini kabul etmek için imza atan Venezuela otel zinciri Hoteles Sunsol’la ilgiliydi. Geçen ayın sonlarında, ülkedeki tüm Pizza Hut satış noktalarının da Cryptobuyer çözümlerini kullanacağını duyurmasının ardından önemli gelişmeler yaşanıyor.

Arjantin’de BTC’nin yılı

Bu arada, kıtanın biraz daha ötesinde, Arjantin’deki BTC yatırımcılarının sayısı 2020’de %300 arttı. Bu veri ise Binance’in Latin Amerika operasyon başkanı Maximiliano Hinz tarafından sağlandı.

Medya kuruluşu Télam’e konuşan Hinz, kriptoya yönelen yatırımcıların ezici bir çoğunlukla Bitcoin veya küçük bir grup büyük altcoin seçtiklerini söyledi. Ancak bu yıl binlerce Arjantinlinin bir “tasarruf seçeneği” olarak kriptoya yöneldiğini de sözlerine ekledi.

Bununla birlikte Paxful’un Latin Amerika yönetim danışmanı Magdiela Rivas, aynı medya kuruluşuna, “Arjantin’deki ana menfaatin” istikrarlı paralar olduğunu söyledi. Zira birçoğu, dolar alımının sınırlandığı ülkede “sınırsız dijital dolarizasyona” yöneliyor.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin