Venezuela Rusya’ya olan borcunu Petro ile ödemeyeceğini belirtiyor
Venezuela Rusya’ya olan borcunu Petro ile ödemeyeceğini belirtiyor

Venezuela, Rusya’ya olan borcunu Petro ile ödeyeceği yönündeki iddiaları yalanladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela Rusya’ya olan borcunu Petro ile ödemeyeceğini belirtiyor. Venezuela‘nın önümüzdeki 10 yıl boyunca Rusya’ya yaklaşık 3,15 milyar dolar borcu bulunmakta. Ancak yapılan son açıklamalarda, ödemenin Venezuela’nın petrol destekli ulusal kripto para birimi olan Petro ile yapılmayacağı belirtiliyor.

Venezuela Rusya’ya olan borcunu Petro ile ödeme gibi bir talepte bulunmadı

Rusya Maliye Bakanlığı’nın devlet borçlarından sorumlu departmanın bakanlığını yapan Konstantin Vyshkovsky yaptığı açıklamada, Venezuela’nın borcunun bir kısmını ulusal kripto para birimi olan Petro ile ödemesi gibi bir talebinin bulunmadığını belirtti.

Konstantin Vyshkovsky’nin konuya yönelik açıklaması, Rusya’nın Devlet başkanı Vladimir Putin‘in Petro’yu ABD’nin yaptırımlarından kaçınmak için çıkardığını doğrulamasının ve kripto para birimini çıkarma sürecine Rusya’nın destek olduğu haberinden  birkaç gün sonra geldi.

Rusya Petro’nun geliştirmesine yardım ettiği yönündeki iddialara karşı çıkıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Basın Yayın ve Enformasyon Departmanının Başkanı olan Artyom Kozhin, geçtiğimiz günlerde Rus Hükumeti yetkililerinin Venezuela’nın kripto para birimi Petro’nun geliştirmesi için yardım ettiği iddialarına karşı çıktı. Artyom Kozhin’in açıklamalarından sonra Time’ın yaptığı bir haberde, Rus milyarderleri Dennis Druzhkov ve Fyodor Bogorodsky‘nin Petro’ya yardım ettiği iddialarını ortaya atıldı.

Ancak Artyom Kozhin bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Rus devletinin veya herhangi bir Rus finans kurumunun Petro’nun geliştirme aşamasına dahil olmadığını belirtti.

Venezuela Rusya’ya yalnızca Petro projesi hakkında bilgilendirme amacıyla bir kitapçık verdi

21 Şubat 2018 yılında yapılan toplantıda Venezuela Maliye bakanı Simon Zerpa ile Rus Maliye Bakanı Anton Siluanov arasında konuşulanlar hakkında Artyom Kozhin şunları söyledi:

21 Şubat 2018 yılında gerçekleşen toplantı esnasında Venezuela Ekonomi ve Maliye Bakanı Simon Zerpa tarafından Rusya Maliye Bakanlığı’na yalnızca Petro projesi hakkında bilgilendirme amacıyla bir kitapçık verildi.

Venezuela’nın bu zamana kadar Petro aracılığıyla ne kadar para topladığı konusu belirsiz

Petro kripto parasının satışları, fiat para birimlerini de kapsayacak şekilde devam ediyor. Venezuela başkanı Nicolas Maduro, Petro’nun satışıyla şimdiye kadar 5 milyar dolar yatırım topladığını belirtse de bunu destekleyecek herhangi bir belge henüz yayımlanmadı. Bu nedenle Venezuela hükumetinin bu zamana kadar Petro aracılığıyla ne kadar para topladığı konusu belirsiz.

ABD Başkanı Donald Trump Petro’yu yasakladı

19 Mart tarihinde ise ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela hükümeti destekli kripto para birimleri ile yapılan tüm finansal işlemleri yasakladı. Donald Trump’ın ABD sakinlerini Venezüella’nın “Petro” kripto parasıyla ilgili işlemlerde bulunmasını yasaklayan idari kararı, federal hükümete kripto paralarını ulusal güvenlik adı altında daha sıkı bir şekilde düzenlemeye açabilir. Ayrıca Donald Trump, bu ülkeye yönelik yaptırımları genişleten bir kararname de imzaladı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin