petro,venezuela,whitepaper
petro,venezuela,whitepaper

Venezuela’nın Kripto Parası Petro için whitepaper ve ön satışı açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ülkesinin petrol destekli kripto parası petro’nun ön satışını açıkladı. Bunun yanında Petro’nun resmi whitepaper’ını resmi olarak imzaladı. Petro Konteynerıda mining sistemi için açtı.

Petro için ön satış

Maduro, Salı günü bakanlar konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Venezuela’nın ulusal kripto parası Petro’nun 20 Şubat’ta satışa başlayacağını açıkladı. Maduro yaptığı açıklamada

“Geleceğe ulaştık. Venezüella ekonomik bir güç olarak ilerliyor” diye Maduro Ön satışınında ERC20 tokenleri vasıtasıyla olacağını belirtti. Sözlerine söyle devam etti:

“Venezuela dünyanın ön saflarında yer alıyor ve krito paramız petronun başlangıç süresini  sürekli olarak hızlandıracağız.”

Maduro whitepaper’ı sundu

Ön satışı duyurmasının yanı sıra Maduro, petrolün işlevleri, vizyonunu ve koşullarını ayrıntılarıyla anlatan kripto paranın whitepaper’ınıda sundu ve imzaladı. Bununla birlikte Venezüella vatanşlarının whitepaper’a erişim talep etmesine rağmen şuanda kamuoyuna sunulmadı.

Bu duyurudan önce bazı yayın organları whitepaper’ı sızdırdığını iddaa etmişti.Fakat Maduro hükümeti bu belgenin doğruluğunu reddetti.

Petro Konteyner Tanıtımı

Salı toplantısında Maduro açıkladığı Petro konteyner vasıyası ile kripto paranın ulaşılabilirliğine ve madencilik yapılmasına ivme kazandırma niye olduğunu söyledi. Bu konuda sözlerini şöyle bitirdi:

Ülkedeki tüm tasarruf bankaları madencilik çiftliklerine sahip olabilir ve el petroya katılabilir.

Venezüella ilk olarak aralık ayı başında çıkaracakları kripto para hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Daha sonra Maduro kripto para müfettişi olarak Carlos Vargas’ı göreve getirtti.

Ardından 5 milyar varil ham petrolü, 100 milyon coinlik yeni para biriminin değerini desteklemek için atadı.Bununla birlikte, Venezüella Ulusal Meclisi petro’yu yasadışı ilan etti ve petrolle desteklenmeyeceğini söyledi. Karar alınmadan, cumhurbaşkanı petrol projesine katılmak için 10  ülkeyi ikna etmeye başladı ve aynı zamanda erken yatırımcılara % 60’a varan indirimler de teklif etti.

Maduro salı toplantısını şu sözlerle bitirdi:

Dünya genelinde kripto para uzmanlarından çok mutlu yorumlar aldık

 

Bitcoin News

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin