VeChain (VET), PoA 2.0 yükseltmesini başlattı! İşte ayrıntılar
VeChain (VET), PoA 2.0 yükseltmesini başlattı! İşte ayrıntılar

VeChain (VET), PoA 2.0 yükseltmesini başlattı! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – VeChain (VET), yeni bir dönüm noktasıyla karşı karşıya. Salı günü yapılan duyuruya göre, Yetki Kanıtı (PoA) 2.0’nın ilk aşaması olan CeVahinThor ana ağ üzerinde başlatıldı. Ağ, yükseltmeyi şimdiye kadar var olan “dünyanın en yeşil” blok doğrulama yöntemi olarak tanıtılıyor. POA 2.0, VeChainThor Mainnet’in güvenliğini, ölçeklenebilirliğini ve verimini artıracak.

VeChain, fiziksel izlemeyi blockchain üzerinde kayıt tutma ve senkronize eden kurumsal blockchain yapısına sahip. PoA algoritmasıyla birlikte kullanıcıların kimliklerini doğrulayacak. PoA’nın Proof-of-Work (PoW) ve Proof-of-Stake’den (PoS) belirli farklılıkları bulunuor. Bu farklılıklarıdan ilki madencilik gerektirir ve ikincisi bir ağ üzerinde kripto paraların stake edilmesini gerektirir. PoA ayrıca düşük karbon ayak izi ile daha az enerji harcar.

Ek olarak, VeChain sahip olduğu birkaç (101) Otorite Ana Düğümü nedeniyle diğer ağlardan farklılık gösteriyor. Buna karşılık, Bitcoin 13.244 düğüme sahipken, Ethereum 2.701 düğüme sahiptir. VeChain yapısının daha a düğüme sahip olması ağı daha hızlı, güvenilir ve verimli hale getiriyor. Ayrıca ağın merkezi olmayan yapısını da güçlendiriyor. Bu özellikler, blockchainin ticari ve endüstriyel kullanım durumlarında tercih edilmesini sağlıyor.

VeChain 2.0 özellikleri

VeChain Baş Bilim İnsanı Dr. Peter Zhou’ya göre, PoA 2.0, PoA konsensüs algoritmasının bir sonraki yinelemesi olacak. Zhou’nun teknik incelemesi şu şekilde yer alıyor:

“Yeni fikir birliği algoritması PoA 2.0-SURFACE, Güvenli, Kullanım Durumuna Uyarlanabilir ve Nispeten Çatalsız Zincir Uzatma Yaklaşımı olarak karakterize edilir. Ek olarak, gelecekteki blockchain uygulamalarının taleplerini karşılamak için SURFACE gerekli.”

VeChain ekibi, PoA 2.0’ın BFT ve Nakamoto Konsensüs türlerini “her birinin zayıf noktalarını ortadan kaldırmak” için hazır olduğunu söylüyor. BFT, dağıtılmış ağların çoğunluğun görüşüne göre anlaşmaya ve yürütmeye izin verir. Nakamoto Konsensüsü, bir blockchain ağının gerçekliğini doğrular nitelikte.

Birincisi, blokları üretmek için düğümleri güvenli ve rastgele atayan VRF. VRF, işlem işlemeyi yolsuzluğa karşı mücadele eder hale getirecek. İkincisi ise ağ çatallanma olasılığını önemli ölçüde azaltan blok üretme sürecidir. Forking, gecikmelere neden olabilir ve ağ verimini azaltabilir.

Binance ve Crypto.com dahil olmak üzere çeşitli borsalar bu ağ yükseltmesini destekledi. Yazım sırasındaki verilere göre VET’in gün içinde yüzde 7,5 düşüşle 0,13 dolardan işlem görüyor. Salı günü yapılan ek bir duyuru, ikinci yürütme komitesinin (SC) seçilmesiydi. Ekip, karar vermenin verimliliğini kolaylaştıracağını söyledi.  VeChain PoA’nın 2. ve 3. Aşamaları henüz kullanıma sunulmadı.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin