VeChain, Sync 2 ile dApp'ta bir ilki gerçekleştirmek istiyor
VeChain, Sync 2 ile dApp'ta bir ilki gerçekleştirmek istiyor

VeChain, Sync 2 ile dApp’ta bir ilki gerçekleştirmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

VeChain, merkezi olmayan uygulamaların (dApp) toplu olarak benimsenmesine zemin hazırlayacağına inandığı devrim niteliğinde bir çözüm başlattı. Sync 2 olarak bilinen uygulama, blockchain tabanlı uygulamaların tüm işletim sistemleri ve cihaz türlerinde web uygulamaları olarak sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

VeChain Vakfı, Sync 2’yi bir blog gönderisinde duyurarak bunu “blok zinciri endüstrisi için bir ilk” olarak tanımladı. Sync 2’nin, girişteki tüm engelleri kaldırarak nihayet dApp’leri kitlelere getirecek olan eksik yapboz parçası olduğuna inanıyor.

DApp dönemi için dijital cüzdan

Günümüzün dijital çağında, web tabanlı bir uygulama kullanmak son derece kolay. Ancak, dApp’lerin kullanılması biraz karışık ve kullanıcıların bunlara erişmek için belirli tarayıcılar ve cihaz türleri arasında geçiş yapmasını gerekebiliyor. Ek olarak, dApp kullanıcıları, gas ücretlerini ödemek için kullandıkları kripto para birimlerini yönetmek zorundalar.

VeChain Foundation, yeni dijital cüzdan uygulamasıyla bu karmaşıklığa son vermeye çalışıyor. Blog gönderisinde şunları belirtti:

VIP-191 (ücret delegasyonu) ve VIP-201 (DaaS) gibi temel protokollerle birlikte yeni geliştirilen dijital cüzdan uygulamamız Sync 2, dApp teknolojisinin gerçek toplu olarak benimsenmesini sağlamak için eksik kritik altyapı parçalarını sağlar.

Uygulama, VeChain’in yerel ücret yetkilendirme protokolleriyle entegrasyon sayesinde, gas ücretlerini ödemek için kripto para yönetme yükünü ortadan kaldırıyor. Bunun yerine, dApp hizmet sağlayıcıları bir kullanıcı adına gas ücretlerini ödeyebilecek.

Cüzdan uygulaması, Safari, Chrome, Firefox ve MS Edge dahil tüm genel web tarayıcılarıyla çalışabiliyor. Cihazınıza bir uygulama olarak yükleyebilir veya bir web uygulaması olarak kullanabilirsiniz.

Sync 2 Nasıl çalışır?

Bir kullanıcının bir işlemi imzalaması gerektiğinde, dApp otomatik olarak Sync 2 cüzdan uygulamasını arka planda görünmesi için çağırır. Vakıf ayrıca şunları açıkladı:

DApp, yerel bir Sync 2 uygulamasının varlığını bulamazsa, Sync 2’yi bir web uygulaması veya daha spesifik olarak tek sayfalı bir uygulama (SPA) olarak çalıştırmayı deneyecek. Basitçe söylemek gerekirse, Sync 2’yi hemen yükleyen ve çalıştıran bir pop-up web sayfası olacak.

Sync 2’ye ek olarak VeChain ekibi, geliştiricilerin dApp’larını cüzdan uygulamasıyla entegre etmelerini kolay ve verimli hale getiren bir JavaScript kitaplığı olan Connex 2’yi de yayınlıyor.

Connex 2, geliştiricilerin VeChain blok zinciri ile etkileşime girmesi için gerekli uygulama programlama arayüzlerini (API’ler) sağlayacak. Ayrıca, geliştiricilerin çok görevli işlem ve ücret delegasyon protokolleri gibi benzersiz özellikleri sezgisel olarak kullanmalarına izin verecektir.

Geliştiriciler için Sync 2 ve Connex 2 alfa testi artık açık. Ancak Vakıf, iki yeni aracın geliştirme amaçlarının ötesinde kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca günlük cüzdan veya fon yönetimi aracı olarak kullanılmamalıdır.

Yeni araçların piyasaya sürülmesiyle, VeChain, önde gelen dApp blok zinciri olarak Ethereum’u geçme hedefine ulaşmaya çalışıyor. CEO Sunny Lu, daha önce bunun nihai hedefi olduğunu açıklamıştı.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin