featured

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri yeni bir rekor kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para birimi her ne kadar kötü bir performans gösterse de paylaşılan farklı veriler iyiye işaret ediyor. Bir yanda fiyat düşerken diğer tarafta balina ve kurumsallar alım gerçekleştiriyor. Dip seviyeden alım yapan yatırımcılar ise uzun soluklu elde varlıkları saklıyor. İşte uzun vadeli Bitcoin sahipleri yeni bir ATH yaşadı. 

Glassnode’a göre, kripto piyasası çöküşünün ortasında büyük bir rahatlama olarak, yarım yıldan fazla bir süredir tutulan Bitcoin arzını ortaya çıkardı. Uzun vadeli Bitcoin sahipleri yaklaşık %76.5’lik rekor bir yüksekliğe ulaştı. 

Fiyatların düşmesine rağmen yatırımcılar ellerindeki varlıkları tutmayı tercih ediyor. Bu rakamlar herhangi bir kripto meraklısı için sevindirici görünecek. Bu aynı zamanda, yarım yıldan daha uzun bir süre önce BTC satın alan yatırımcıların çoğunluğunun panik satışı yerine onu elinde tuttuğunu gösteriyor.

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri, zirvede

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri, zirvede

6 ay ve daha fazla BTC tutan yatırımcısı sayısı ilk defa en uzun zamanını gördü. Yüzde 75’den fazla yatırımcı varlığını bozmadığını görüyoruz. Bununla birlikte, 10 yıldan fazla bir süredir tutulan mevcut Bitcoin arzının yaklaşık %12,6, yani yaklaşık 2,39 milyon BTC olduğu da vurgulandı. 

Grafiğin önerdiği gibi, yatırımcıların zihniyetinde, artık karlarını ayırmak yerine uzun vadeli bir yatırım olarak gördükleri için dönüştürücü bir değişiklik oldu. Ancak yatırımcıların bu kripto piyasası çöküşünün ortasında beklemeye istekli olduklarını da gösteriyor. Uzun vadeli Bitcoin sahipleri ile yatırımcıların artık tutmaya daha çok istekli olduğu anlaşılıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin