BTC’nin 20K altında kalması Bitcoin dominance son yılların en düşük seviyesine getirdi…

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri, son iyi yılın en düşük seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in uzun vadeli sahipleri, önceki ayı piyasalarından gelen kayıplara benzer kayıplar yaşamaya başladı. Glassnode, acının devam edebileceğine ve hatta daha da kötüleşebileceğine inanıyor. Veriler Bitcoin sahipleri hakkında gerçekçi görünümü daha fazla gözler önüne seriyor.

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri, Mart 2020 kapitülasyonundan ve 2018-2019 ayı piyasasından bu yana en büyük kayıplarını yaşıyor. Ancak rahatlama için beklemeye devam etmek zorunda kalabilirler. Bu can yakıcı dönemde Bitcoin sahiplerinin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Borsalara yatırılan kripto paraların değeri ölçülerek hesaplanan, Glassnode’un 6 Haziran tarihli The Week Onchain raporuna göre, uzun vadeli Bitcoin (BTC) sahiplerinden (LTH) toplam gerçekleşen kayıplar, 29 Mayıs’a kadar piyasa değerinin %0,006’sını aştı.

Bununla birlikte, önceki ayı piyasalarındaki tarihi kayıp modelleri tekrarlanırsa, dramatik kayıplar daha devam edecek gibi. 2018’den 2019’a kadar LTH kayıpları, piyasa değerinin %0.015’i ile zirveye ulaştı ve bu kayıplar yaklaşık bir yıl uzadı. Uzun vadelilerin mevcut kayıpları sadece yaklaşık bir aydır gözlemlendi.

Uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin kayıpları önceki döneme benziyor

Glassnode, LTH kayıplarının artık önceki ayı piyasalarındakilere benzediğini söyledi. Ancak gerçekten karşılaştırılabilir hale gelmeden önce daha uzun bir süre devam etmeleri gerektiğini yazıyor. Rapor son olarak şunları belirtiliyor:

“Borsalara yatırılan varlıklardaki LTH kayıpları, önceki ayı piyasalarıyla karşılaştırılabilir bir büyüklüğe ulaştı. Ancak, henüz süre bileşenine sahip değiliz.”

Glassnode, uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin en az 155 gün boyunca kripto paralarını hareket ettirmemiş olmasına dikkat ediyor. Bununla birlikte, Aralık 2019’dan önce BTC satın alan herkes, şimdilik yatırımlarına devam edecek.

Hem 2019 hem de 2020’de fiyatların dip seviyelerinden sıçrayarak hızla toparlandığını da belirtmekte fayda var. Kasvetli fiyat görünümüne rağmen, Bitcoin borsada işlem gören fonlar (ETF) gibi dijital varlık yatırım ürünlerine girişler geçen hafta 100 milyon doları aştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin