Kripto dünyasında bu hafta nasıl geçti? Ön plana çıkan varlıklar neler oldu?
Bitcoin mi Ethereum mu? Geleceğin kripto parası hangisi?

Uzun vadede Bitcoin mi yoksa Ethereum mu daha iyi bir yatırım? Stratejist açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stratejist ve yatırım gurusu Lyn Alden, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili görüşlerini paylaştı. Alden, ETH’ye yatırım yapmamasının bir nedeni olarak, Ethereum ağını Bitcoin ile karşılaştırıldığında “bitmemiş bir ürün” olarak görmesini gösterdi.

Bitcoin mi yoksa Ethereum mu daha iyi bir yatırım?

Alden’in Ethereum’un bugün yayımladığı ekonomik analizi, akıllı sözleşme ağını Concorde jetiyle karşılaştırıyor: “Üzerinde çalışan bir ton akıllı geliştiriciye” sahip olduğu için işlevsel, ancak uzun vadede ekonomik olarak sürdürülebilir bir proje olma olasılığı düşük. İddiasının kanıtı olarak Ethereum’un bazı ana özelliklerini gözden geçiriyor ve birçok merkezsiz uygulamanın kullanım durumunu “döngüsel ve spekülatif” olarak nitelendiriyor.

Buna ek olarak stratejist, “üçüncü taraf node hizmetlerinde devlet baskısı olursa” ağın düğümlerinin merkezi saldırı riski altında olma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi. Alden, düzenleyicilerin “mutlaka Ethereum’u düşürmeyeceğini” ancak uygulamaların çalıştırılmasını zorlaştırarak kullanım durumunu etkili bir şekilde tehdit edebileceğini söyledi.

Alden düşüncelerini Twitter’da şöyle özetledi:

Ethereum, fiyat açısından gelecek yıl gerçekten çok iyi iş çıkarabilir, ancak temel katmanını dönüştürdüğü sürece, bitmiş/kararlı bir üründen ziyade alfa geliştirmede bir spekülasyon olarak kalır.

“BTC, Ethereum’un önüne geçiyor”

Öte yandan yatırım gurusu, 21 milyon tokenlik sabit arzıyla Bitcoin’in (BTC) Ethereum gibi bir “keyfi para politikasına” sahip olmadığını ve ağlar arasında “kültürel bir bölünme” olduğunu söyledi.

Alden, “Ethereum daha çok bir oyun kültürünü ve daha fazla deneyi kendine çekiyor.” dedi ve ağ üzerinde inşa edilen bazı projelerin başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çekti.

“Belki de Ethereum 2.0’ın çalışacağı önümüzdeki 5 yıl içinde, tutarlı para politikası ile, büyük ölçüde Bitcoin gibi bitmiş bir proje olarak kabul edilebilir. Ama o zamana dek deneysel.”

Geçtiğimiz yıl Alden; kıtlığı, halving olayı ve enflasyona zemin teşkil etme potansiyeli nedeniyle Bitcoin için “oldukça umutlu olduğunu” söyledi. Stratejist, Ethereum analizinde ise “risk/ödül fırsatı” nedeniyle Bitcoin’i tercih ettiğini belirtti ve kripto paranın fiyat oynaklığı için “yukarı yönlü bir potansiyel” olduğunu iddia etti:

Bitcoin, birçok altcoin gibi hızlı hareket etmiyor ve işleri bozmuyor. Yavaş hareket ediyor ve işleri doğru yapma eğilimi var. Dijital varlık endüstrisinde ne kadar çok fikir ve yenilik ortaya çıkarsa, Bitcoin geliştiricilerinin protokolleri ve ekosistemleri için o kadar çok çalışması gerekir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin