Uzmanlardan son 5 yılın Bitcoin kıyaslaması ve 2025 tahmini
Uzmanlardan son 5 yılın Bitcoin kıyaslaması ve 2025 tahmini

Uzmanlardan son 5 yılın Bitcoin kıyaslaması ve 2025 tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Beş yıl önce bir Bitcoin sadece 200 dolar değerindeydi. Şimdi ise yaklaşık 6.800 dolar. Bu sayılar %3.300 gibi akılalmaz bir artışa işaret ediyor.

2015’ten beri vahşi boğa ve ayı piyasalarında bile Satoshi Nakamoto’nun vizyonunun ne kadar gerçeğe dönüştüğünü hatırlatmakta fayda var. Dün Twitter üzerinden bir dizi paylaşım yapan ünlü analist Michael Van de Poppe de yıllar arasındaki değişimleri kaleme aldı. Poppe’ye göre 2025 yılında BTC, para sistemimizde çok daha önemli bir rol oynayacak ve fiyatı çok daha yüksek olacak.

Bitcoin’in 2015’te ne kadar ucuz olduğunu bilmek, daha yüksekten satın alanlar için eğlenceli (veya sinir bozucu) bir gerçek. Bununla birlikte, halving etkinliğinden önce Bitcoin fiyatını gergin bir şekilde izleyen uzun süreli hodler’lar söz konusu.

Bitcoin beş yıl sonra kaç dolar olacak?

Kimsenin elinde elbette bir kristal küre yok. Ancak birçok trader ve Bitcoin savunucusu bu konularda tahmin yapmaktan çekinmiyor. Mike Novogratz ve Max Keizer bu isimlerden bazıları olarak dikkat çekiyor.

Bitcoin ikinci halving’den sonra çok sağlam bir yükseliş kaydetmişti. Ancak ilk halving’e nazaran %72’lik bir düşüşü temsil ediyordu. Tarihsel döngüleri izleyen uzmanlar Mayıs 2020’den sonraki 12-18 aylık dönemde BTC fiyatının 71.730 dolara ulaşabileceğini tahmin etmekteydi. Ancak koronavirüs pandemisinin patlak vermesiyle matematiksel hesaplar şaştı, analizler bir bir suya düştü.

Peki Bitcoin önümüzdeki beş yıl içinde, geride kalan beş yılın artış yüzdesini görürse ne olur? Elbette bu şekilde bir hesaplama yapmanın hiçbir teknik altyapısı yok ancak olur da gerçekleşirse 2025 yılında 1 BTC, 231 bin 200 dolara tekabül edecek.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin