İşte BTC’ye karşı koyan kahramanlar: Altcoin’lerin sadece yüzde 4'ü Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi
İşte BTC’ye karşı koyan kahramanlar: Altcoin’lerin sadece yüzde 4'ü Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi

Uzmanlardan ayı piyasasında düşük zarar azami kâr için tavsiyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasasında fiyatlar düşerken, kripto uzmanı Will Woo, kayıpları azaltmak ve kazanımları yükseltmek için bir ayı ve boğa piyasasında yatırımlarını nasıl yönetebileceğine dair fikirleri paylaşıyor. Her iki piyasada da düşük zarar azami kâr için tavsiyelerini Twitter aracılığıyla dile getiriyor.

“Trend senin dostun” anlayışı

Dün, Bitcoin’in hızlı bir düşüşüne şahit olduk.  Bitcoin bu düşüş rallisinde 6,600 dolar seviyesinden 6,250 dolara kadar düştü.  Bu düşüş kripto piyasasındaki altcoinlerin Bitcoin’den çok daha hızlı bir şekilde düşmesine neden oldu. Bitcoin yaklaşık yüzde 4 oranında değer kaybederken, üst sıralardaki altcoinlerin yüzde 8 ila 12 oranında düştüğü ve en yüksek kaybın yüzde 15 seviyesinde gerçekleştiğini gördük.

Peki, ayı piyasasında satış baskısı arttığında, kayıplar nasıl minimize edilebilir. Kripto analisti Will Woo bu konu ile ilgili aşağıdaki şu twiti paylaştı:

Trend senin dostundur. Altcoinler BTC hareketlerini yükseltir. Düşüş teyit edildiğinde BTC’yi konsolide ederek daha az para kaybedersiniz. Yükseliş teyit edildikten sonra ise yükselişten daha fazla yararlanmak için altcoinler çeşitlendirilmelidir.

Woo bunu, CivicKey CEO’su ve Multicoin Cap ve Newtown ortaklığının genel ortağı, Vinny Lingham’ın Twit’ine cevaben yorumladı:

Kripto boğa piyasalarında çeşitlendirme yapılabilir. Ancak ayı piyasalarında, konsolide etmelisiniz. Ayı piyasalarında bu daha az coin ile daha yoğun bir riske sahip olmak anlamına gelir.

Lingham şöyle devam etti:

Evet, bu, Bitcoin’in altcoinlere göre iyi bir satın alma olduğu anlamına geliyor. Ancak Pazarın yüzde 50 daha düşük olması durumunda piyasa giren fonlar daha fazla olursa, bu altcoinlerden daha az olabileceğini gösterir.

Woo daha sonraki paylaşımında ise şunları yazdı:

Ek bilgi: Altcoin seçimlerinde olabildiğince dikkatli olun. Bu seçim için araştırmalarınıza yeterince zaman ayırın. Altcoinler nihayetinde kripto dünyasının girişimleridir. Ne satın aldığınızı bilmiyorsanız bu ateşle oynuyorsunuz demektir.

Düşük zarar azami kâr için Bitcoin ve altcoin seçimlerine dikkat edilmeli

Bununla birlikte, bazıları, altcoinlerin zaten yüzde 95’i oranında değer kayıplarına dem vurarak, zaten dibe vurmuş olan altcoinlerin Bitcoin’den daha güvenli ve daha iyi bir seçenek haline geldiklerini savunuyorlar. Woo bu görüşe şöyle karşılık veriyor:

Yüzde 95 değer kaybetmiş bir şey,  bir yüzde 95’lik daha düşüş yaşayabilir. Sayısal olarak sıkışan riske göre belirlenmiş getiriler, BTC’nin bir altcoin portföyünden daha yüksek olduğunu gösterir. Dolayısıyla rastgele seçilen herhangi bir altcoinden daha yüksek olacaktır. Eğer bu belirli bir altcoin hakkında sezginiz varsa, bu elbette farklı bir hikâye.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin