Uzman yatırımcıdan korkutan Bitcoin tahmini! Bu seviyeler gelebilir
Uzman yatırımcıdan korkutan Bitcoin tahmini! Bu seviyeler gelebilir

Uzman yatırımcıdan korkutan Bitcoin tahmini! Bu seviyeler gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, bu haftanın başlarında 20.000 doların üzerinde kısa bir geri çekilmenin ardından satış baskısı ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Yazım sırasında Bitcoin, 370 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 19.272 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin (BTC) şu anda ABD hisse senedi piyasasındaki oynaklığa karşı iyi durumda olmasına rağmen, popüler yatırımcı Il Capo of Crypto, Bitcoin’in bundan sonra büyük kayıplar görebileceğini söyledi. Capo’nun yorumları, Rusya’nın dört Ukrayna bölgesini ilhak etmesiyle ilgili mevcut jeopolitik olaya atıfta bulunuyor.

Kripto yatırımcısı, 20.000 ila 20.500 dolar seviyelerine çıkışın ardından büyük bir düşüş geleceğini öngörüyor. Daha önce bildirdiğimiz gibi, bazı analistler BTC fiyatının 14.000 dolara kadar düşmesini bekliyorlardı. Şimdiye kadar Bitcoin, Haziran 2022’nin en düşük seviyesi olan 17.500 dolardan sağlıklı bir yükseliş yaşayamadı. Bununla birlikte, ABD hisse senetleri kaybı artırırsa, BTC bu yılın en düşük seviyesinin altına düşebilir ve 14.000 dolar seviyesini görebilir.

Bununla birlikte, piyasa analizi ekibi IncomeSharks, Bitcoin için oldukça iyimser bir tavır aldı. IncomeSharks, ayıların son zamanlarda BTC’yi açığa satış konusunda daha az emin hale geldiğini savundu. Perşembe günü bir Twitter mesajında ​​IncomeSharks şunları kaydetti:

“Bitcoin satış baskısı çok yavaşladı. Hareketleri şimdi ne kadar hızlı görebildiğimiz şaşırtıcı. Ayılar biraz daha temkinli hareket etmeye başladı.”

Bitcoin madencilerinden önemli satış!

Bitcoin 20.000 doların altında kalmaya devam ederken, madenciler operasyonel maliyetlerini karşılama konusunda büyük bir stres altına girdiler. Zincir üstü veriler, bu ay madenci cüzdanlarından büyük çıkışlar olduğunu gösteriyor.

Glassnode verilerine göre, madencilerin toplam aylık satışları Eylül ayında 8.000 BTC’ye ulaştı. Bu nedenle, Bitcoin madencileri aylık olarak kazandıklarından daha fazlasını satıyorlar. Blockware Solutions baş analisti Joe Burnett şunları söyledi:

“Bitcoin madencileri marjların sıkışmasını izlemeye devam etti. Bitcoin fiyatı düştü, madencilik zorluğu arttı ve enerji fiyatları yükseldi.”

Bitcoin, küresel makroekonomik faktörlere paralel olarak düşmeye devam ederse, madenciler daha fazla mücadeleyle karşı karşıya kalabilir. 28 Eylül’deki son zorluk ayarlamaları sırasında, Bitcoin madencilik zorluğu %2,14 düştü.

Aynı zamanda, Bitcoin’in uzun vadeli kârlılığı, en son Aralık 2018’de görülen seviyelerde dört yılın en düşük seviyesine geriledi. On-chain analitik firması Glassnode’dan gelen verilere göre, Bitcoin sahipleri tokenlerini ortalama %42 kayıpla satıyorlar.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin